Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH protegirà les famílies que han ocupat un edifici a Castelló mentre no tinguen habitatge alternatiu

Aspecte del portal de l’edifici ocupat a Castelló just abans de la roda de premsa oferida per la PAH.

Belén Toledo

Les cinc famílies sense llar que ocupen des del 31 de desembre passat un edifici de la Gran Via de Castelló romandran en els habitatges fins que puguen accedir a un pis amb un lloguer assequible. Així ho ha declarat una portaveu de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), María Jesús Garrido, en una roda de premsa oferida davant de l’immoble ocupat el migdia del 5 de gener. Ha afirmat que el col·lectiu organitzarà guàrdies per evitar qualsevol intent de desallotjament. La PAH començarà immediatament a buscar el propietari de l’edifici per a “arribar a acords i regularitzar una situació amb lloguer social”. 

“Són famílies honestes, honrades, que han viscut tota la vida de la seua faena mentre n’han tingut. No són delinqüents de què calga preservar la societat”. Garrido ha utilitzat aquests arguments per a explicar que els ‘ocupes’ s’han vist abocats a prendre aquesta decisió davant de la falta de solucions per la via legal. En la majoria dels casos, ha afirmat, “fa quatre anys o cinc que no tenen ingressos, depenen dels serveis socials, van d’una banda a l’altra, ixen d’un habitatge que no poden pagar i van a cases de familiars”. 

Tot això passa, ha explicat, mentre hi ha “13.000 habitatges buits a la província de Castelló” i centenars de pisos de propietat pública a l’espera de rehabilitació, dels quals “només quatre estan reformant-se” en la capital. “Ni l’Ajuntament ni la Generalitat tenen recursos. Els grans tenidors tanquen els pisos i els bancs no són solidaris amb els habitatges buits. Perquè tenen habitatges que no són capaços de vendre, i que podrien cedir a través de lloguer social a aquesta gent que en necessita”, ha afirmat Garrido. 

L’Ajuntament demana a les famílies que acudisquen als serveis socials

L’Ajuntament de Castelló ha emés un comunicat en què qualifica l’ocupació d’“il·legal” i de “precedent perillós” i demana que es “respecten les normes de convivència ciutadana”. L’equip de govern insisteix en el fet que els seus esforços des que van arribar al poder al maig han anat dirigits a resoldre desnonaments, però aquesta vegada “estem davant de l’ocupació il·legal d’un habitatge i no un desnonament”.  

Assegura que s’han posat a disposició de les famílies “tots els recursos socials de què [el consistori] disposa perquè vinguen a les oficines municipals quan vulguen”. Encara que la PAH assegura que totes les famílies han passat ja pels serveis socials, el comunicat afirma que “l’únic cas de què tenim informació s’ha atés en els últims mesos per diferents serveis municipals i se li han oferit diferents solucions per al seu problema”.

Etiquetas
stats