eldiario.es

Menú

PP i C’s s’uneixen a Gandia per protegir el projecte d’un camp de golf a la platja

El govern progressista en minoria de Gandia troba un altre obstacle en l’aliança PP-C’s que amenaça amb una moció de censura

El projecte del camp de golf ocupa 172.000 metres quadrats i és criticat per l’impacte que podria exercir sobre la marjal contigua

- PUBLICIDAD -
Proyecto del campo de golf proyectado junto a la marjal de Gandia.

Projecte del camp de golf projectat al costat de la marjal de Gandia

El PP i Ciutadans han fet un front comú a Gandia per a evitar que el govern progressista de la socialista Diana Morant interpose un contenciós administratiu per a suspendre el projecte d’un camp de golf a la platja. La polèmica d’aquest projecte rau en el fet que s’ha planificat una instal·lació del tipus camp de pitch-and-putt en uns terrenys limítrofs a l’espai protegit de la marjal, sobre el qual podria causar un impacte mediambiental fonamentalment per l’ús de l’aigua.

El govern progressista, que està en minoria i a compte de Ciutadans fonamentalment, ha vist com es tombava la seua última possibilitat judicial de recórrer contra un pla del qual ja discrepaven quan estaven en l’oposició i contra el qual van presentar més de mil al·legacions.

Aquest projecte de minigolf ocuparà una extensió de 172.000 metres quadrats i ha estat impulsat per mitjà d’un Pla d’usos de la marjal de Gandia que va ser aprovat per la Conselleria de Territori del govern del PP la setmana abans de les eleccions autonòmiques i municipals. Entre els problemes principals que encara implica el projecte hi ha la falta de llicència de construcció i la indicació detallada del promotor sobre l’obtenció de l’aigua per a mantenir les instal·lacions, ja que no podria traure-la de la mateixa marjal. De moment, es preveu com a única solució recollir l’aigua de la depuradora comarcal, encara que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha atorgat els drets del cabal a la Comunitat de Regants del riu Serpis.

En un comunicat conjunt del PP i Ciutadans han defensat l’interés que, a parer seu, té el projecte per a Gandia. Així, el regidor ‘popular’ i exresponsable d’Urbanisme, Toni Abad, ha afirmat que “amb l’acord adoptat hui, Gandia no tanca les portes a un turisme associat amb un poder adquisitiu més alt, sobretot del nord d’Europa, que s’estima més disposar de les vacances durant els mesos d’hivern”. Pensen que amb aquesta acció es vol deixar la porta oberta al projecte i “evitar que es tanque una porta a una inversió futura, que milloraria el nostre entorn natural, crearia ocupació i desestacionalitzaria la platja de Gandia”.

Entesa PP-C’s que amenaça el govern

Davant d’aquesta situació el PP no ha volgut deixar passar l’oportunitat de polir l’espasa de Dàmocles que penja sobre el cap de l’alcaldessa Morant, el futur de la qual està a les mans de Ciutadans, mentre s’afinen les relacions del partit taronja amb el PP.

Així doncs, els populars recorden que PP i C’s “han escenificat la seua bona relació i compromís”, mentre l’ombra d’una moció de censura es continua projectant sobre l’ajuntament.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha