Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cinc patinades del PP de València

El president del PP de la ciutat de València, Alfonso Novo, durant una intervenció.

Carlos Navarro Castelló / Moisés Pérez

València —

Després de la marxa de l’exalcaldessa Rita Barberá al Senat, els populars a la ciutat de València, ara presidits pel regidor Alfonso Novo, semblen desorientats. A falta d’un líder que torne a reactivar al partit i definisca una estratègia d’oposició que els permeta recuperar el terreny electoral perdut, els grans gestos contra l’actual tripartit no han tingut l’efecte que es buscava. O es converteixen en ridículs com el protagonitzat aquesta setmana a compte del cost de la reforma del despatx en l’Alcaldia. Aquestes són cinc de les ‘pífies’ més sonades en el temps que va de legislatura.

-El misteri de la bandera d’Espanya del port. La primera pífia dels populars de València es va produir al cap de pocs dies de la presa de possessió de Joan Ribó (Compromís) com a nou alcalde de València. Va ser a mitjan mes de juny que un dels antics assessors del PP de Rita Barberá va acusar Ribó via Twitter d’eliminar la gran de bandera d’Espanya que oneja juntament amb una senyera en la marina del port de València. No obstant això, el temporal que va assotar la ciutat aquells dies va jugar una mala passada a l’assessor popular, ja que en realitat l’ensenya espanyola s’havia quedat enrotllada en el pal, com van demostrar amb imatges altres usuaris de la xarxa social.

- L’insuficient blau de la senyera. Un mes després, una altra bandera, en aquest cas la senyera, va ser motiu de crítiques irades per uns quants edils i assessors del PP de València, durant la Batalla de les Flors. L’equip de govern municipal que presideix Ribó va decidir eliminar de les tanques les banderes d’Espanya i cobrir-les de tot amb unes quantes senyeres unides. Diversos van ser els retrets dels populars, cadascun més surrealista. Des que es perseguia crear un efecte òptic en què manaren exclusivament les barres grogues i roges, fins que la intenció era minimitzar l’amplària del blau de la bandera perquè es veiera com menys millor. Oposició d’alta volada.

- El regidor que volia ocultar els seus 200 euros. La xarxa social Twitter va ser escenari una vegada més d’un altre conflicte, amb l’assessor del PP de València més polèmic com a protagonista. El 31 d’octubre passat, Luis Salom es va basar en la declaració de béns que va fer el regidor de València en Comú Roberto Jaramillo tot just accedir al càrrec, per a acusar-lo de mentir ja que no hi constava cap patrimoni tant en metàl·lic com en immobles, ni cap deute nom seu. Jaramillo, que va renunciar al sou com a diputat provincial en la Diputació de València, és estudiant i viu amb els pares, per la qual cosa en aquell moment no tenia cap patrimoni, tal com va argumentar la directiva de Podem. No obstant això, després d’actualitzar la seua declaració de béns ja constaven 200 euros de mitjana en el seu compte corrent gràcies a la seua retribució com a edil de València. Salom, que cobra 4.000 euros per mes com a assessor del PP, va posar en dubte la veracitat de la declaració de Jaramillo en virtut del que s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província.

-Primeres notícies que la senyera ja era BIC des del 1962. Des del PP es volia forçar l’executiu de Ribó en polèmiques com la de les banderes. Es buscava o bé que s’unira a les seues pretensions de declarar Bé d’Interés Cultural (BIC) l’ensenya valenciana, i així es destacava la iniciativa a càrrec seu, o bé retrataven la manca de suport del tripartit amb la controvèrsia consegüent sobre la manca de respecte pels símbols pel nou govern local. Tanmateix, la moció es va quedar en paper mullat. La raó? Des de Compromís van mostrar un certificat expedit per la Conselleria de Cultura en què determinava que la senyera ja era BIC des del 1962. Per voler-se’n pintar una, els populars van quedar com a desconeixedors de la protecció que tenia la bandera valenciana.

-El gran balafiament de Ribó... signat pel PP. Era una denúncia destinada a trencar l’austeritat pregonada per l’alcalde Joan Ribó. Vicente Igual, edil del PP, denunciava aquest dimecres que el tripartit s’havia gastat 40.000 euros per reformar el despatx de l’Alcaldia, i que el nou equip municipal s’havia ocupat d’‘ocultar’. No obstant això, de l’èxit d’aquesta denúncia es va passar a la vergonya en explicar el regidor de Règim Intern, Sergi Campillo, que la reforma aprovada no era per a l’Alcaldia de València, sinó per a la pedania de Castellar-l’Oliverar. És més, segons va aclarir Campillo, l’expedient l’havia signat l’any 2014 el mateix edil que ho denunciava. I els números d’aquesta despesa eren just els desvelats per Igual. El cost de la reforma executada en el despatx de l’alcalde ha estat de prop de 14.000 euros realment.

Etiquetas
stats