Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Bonig presenta una candidata a presidir el PP de València per a desfer-se de Betoret

Isabel Bonig i Vicente Betoret.

Voro Maroto

Batalla electoral en el PP de la província de València. Isabel Bonig, després de revalidar el seu lideratge en unes primàries pobres i sense rival, vol desfer-se de qualsevol dissidència en la cúpula del partit: Ha llançat a Mari Carmen Contelles, portaveu popular en la Diputació de València, a competir per la presidència del PP en la província contra Vicente Betoret, que aspira a seguir en el càrrec.

El moviment ha sorprès en alguns cercles del partit. Betoret, diputat autonòmic i exvicepresident de la Diputació amb Alfonso Rus -un baró caigut en desgràcia pel cas Taula- està protegit pel PP a Madrid. Va ser triat com a membre del comitè executiu nacional al febrer contra el criteri de Bonig, que va eixir malparada d'aquell congrés: No va col·locar cap valencià en el comité de direcció.

El poc predicament de Bonig a Madrid -tindria, segons fonts del partit, una relació pèssima amb el sotssecretari general d'Organització, Fernando Martínez Maíllo- no ha frenat la seua escomesa contra Betoret. Bonig no li perdona al diputat els seus intents de conformar un lideratge alternatiu, que anunciara la seua candidatura al PP provincial per lliure o desafiaments com el que va protagonitzar en les Corts, quan es va negar a votar una reprovació a Rita Barberá.

Per això, consolidat el seu lideratge, Bonig vol apartar de la direcció qualsevol element díscol i conformar, en la mesura del possible, un equip a la seua mesura. Betoret no ha volgut comentar la candidatura de Contelles, encara que assegura que no es retirarà de la pugna. A altres càrrecs del partit sí que els ha sorprès el moviment: Gènova ha demanat explícitament congressos tranquils en la perifèria i, en certa manera,  va ungir Betoret en donar-li un càrrec intern destacat.

Els congressos provincials del PP se celebraran, en principi, abans d'agost. L'1 i 2 d'abril se celebrarà el regional, on Bonig serà reelegida presidenta. Sembla que la Margaret Thatcher valenciana, sobrenom amb el qual s'identifica, no es conforma amb aqueixa enorme quota de poder.

Etiquetas
stats