Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Pro Esther Palomera

El PP demana que l'advocada de la Generalitat Valenciana explique al Parlament per què eximeix Puig de conflicte d'interessos per les seues accions

La secretaria general del PPCV, Eva Ortiz.

Sergi Pitarch

0

L'oposició en les Corts Valencianes segueix amb la seua ofensiva per a esclarir els dubtes que han sorgit en les accions que el president de la Generalitat, Ximo Puig, té des dels anys 80 en Pecsa, editora del periòdic Mediterráneo, després de la quitació del 70% del deute a Editorial Premsa Ibèrica, soci majoritari, feta per l'Institut Valencià de Finances.

A més de la compareixença del mateix president de la Generalitat i la demanada a petició pròpia per Manuel Illueca, director general de l'IVF, la portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, ha demanat a la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda que cite a la directora general de l'Advocacia de la Generalitat, María José Rodríguez Blasco, perquè explique l'informe que avala que Ximo Puig no s'abstinguera en l'aprovació en ple del Consell de la norma que va permetre al banc públic valencià fer la quitació, de moment i de manera retroactiva l'única que ha fet.

A més, Ortiz també vol saber per què va abordar el conflicte d'interessos quan no és la seua competència. Que prospere aquesta petició de compareixença depén que en la comissió algun partit de la majoria d'esquerres la secunde.

Ciutadans ha optat per acudir a l'Oficina de Control de Conflictes d'Interessos perquè els entregue la còpia íntegra dels “informes sobre la compatibilitat de les activitats i les seues conseqüències” de Ximo Puig com a president de la Generalitat que haja pogut elaborar. També ha sol·licitat els dictàmens referits a la declaració de béns, drets i obligacions patrimonials dels dos anys anteriors a la presa de possessió, segons recull l'article 13 de la llei 8/2016 d'Incompatibilitats i Conflictes d'Interessos de Càrrecs Públics de la Generalitat.

Etiquetas
stats