Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP planta els partits en la reunió per a desbloquejar la nova RTVV

Els portaveus de Compromís, Podem, Ciutadans i PP en la comissió de RTVV EFE

Laura Martínez

“En els pròxims dies sabrem si hi ha algú que vol boicotejar la nova televisió” van ser les paraules de Manuel Mata, síndic del PSPV-PSOE, després de la reunió de portaveus en què es va arribar a un consens per a elegir el president del Consell Rector de la nova radiotelevisió pública.

Superada la sotragada del president, falta per resoldre què ocorrerà amb el mateix òrgan directiu, que manté enfrontats PP i Podem i altera el ritme de la nova RTVV, que operarà amb el nom de Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Per tractar de posar fi a aquest bloqueig, el president de la comissió, Marc Pallarés (Podem) va convocar els representants de tots els partits a una reunió informal en què es pretenia anar avançant en la planificació del calendari i arribar a un acord en les posicions. Qüestió que no ha pogut resoldre’s, ja que el PP valencià ha decidit plantar la resta dels partits i no acudir a la reunió esmentada, ni aclarir si retirarà la seua candidata, Maite Fernández, que genera malestar en altres partits. A més, segons diverses fonts, el PP fins i tot ha intentat que Ciutadans no assistisca a la reunió i mantenir la situació estancada.

La plantada popular ha frustrat aquest intent d’acostament per totes les formacions polítiques i manté estancada la situació. Els representants no podien aprovar un calendari per a les compareixences, ja que aquesta tasca correspon a la junta de portaveus i, segons les fonts consultades de diversos partits, no té sentit programar les votacions si no hi ha un acord.

La situació, per tant, es manté d’aquesta manera: després del veto a Josep López, el PSPV va buscar un altre candidat, Enrique Soriano, que serà previsiblement elegit president de l’òrgan directiu. Amb aquesta figura de consens, el camí cap a la nova RTVV podrà continuar si s’aprova la composició del Consell Rector. Els populars, segons les seues manifestacions públiques, no pretenen renunciar a la seua candidata, ja que entenen que els correspon aquest nomenament igual que la resta dels partits proposen a qui consideren oportú. Podem, de la seua banda, tampoc es mostra favorable que Fernández, exdirectiva de Canal 9 acusada d’encobrir abusos sexuals a tres periodistes, forme part de la direcció del nou ens. Ciutadans i Compromís es mostren enfadats amb el PP per la seua actitud i per tractar de “malmesclar” perquè la situació no avance.

Etiquetas
stats