eldiario.es

Menú

El TSJ valencià condemna el Consell a facilitar documentació al PP

El Tribunal obliga la Generalitat a facilitar la documentació sobre una auditoria de la Conselleria de Justícia i considera la negativa una “obstrucció a l’exercici de les funcions d’un càrrec públic”

- PUBLICIDAD -
Gabriela Bravo pide unidad política al margen de que se firme o no el pacto antiyihadista

Gabriela Bravo, consellera de Justícia

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) obligarà el Consell a facilitar informació al PP. EL TSJCV ha emés una decisió favorable al Grup Popular, la primera de més d’una desena de demandes, per la negativa de la Conselleria de Justícia de lliurar-los una sèrie d’informes sobre la seua situació.

El Grup Popular en les Corts va interposar un recurs després d’haver sol·licitat unes quantes vegades a la titular de Justícia, Gabriela Bravo, diversos informes que la consellera havia anunciat en la cambra autonòmica. El primer, un informe de traspàs de l’anterior Consell sobre la situació de la Conselleria de Justícia, conegut per haver desvelat que hi havia més de 3.000 ordinadors abandonats i sense actualitzar; l’altre, una auditoria interna.

Una vegada interposat el recurs, la consellera va facilitar el primer informe, però, segons consta en la interlocutòria, en va denegar l’altre adduint-hi que “no existia com a tal”. És a dir, no negava que existira aquesta auditoria, però s’excusava en el fet que el procediment no era l’adequat. Aquest argument, per al Tribunal, “no té transcendència”.

El TSJCV entén que la resposta de la Conselleria “implica una obstrucció a l’exercici de les funcions d’un càrrec públic i que infringeix l’article 23 de la Constitució”. Per tant, condemna la Generalitat a facilitar la informació requerida i a pagar les costes del judici. 

El PP considera que “la ignorància de la llei no pot ser al·legada per ningú i encara menys per la consellera de Justícia” i exigeix al Consell que “no jugue amb la transparència” que reclamava des de l’oposició, ja que la vicepresidenta actual, Mónica Oltra, va portar el PP als tribunals unes quantes vegades pels mateixos motius.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha