eldiario.es

Menú

El PSOE valencià es parteix en dues meitats davant del comité federal decisiu

La delegació del PSPV arriba dividida i enmig d’una guerra de declaracions al conclave decisiu

La direcció demana respecte a la militància després de la manifestació en què es va demanar la dimissió de Puig i es va titllar de “colpistes” els detractors de Sánchez

- PUBLICIDAD -
Puig cree que la "prioridad" del PSOE son las municipales no las primarias

Ximo Puig i Pedro Sánchez. EFE

El PSPV arriba, com la resta de l’organització, partit en dues meitats davant del comité federal que el PSOE celebrarà dissabte, on es dilucidarà el futur a curt termini de l’organització i la correlació de forces entre els suports a Pedro Sánchez i els seus crítics.

El socialisme valencià està dividit totalment. El cap del Consell, Ximo Puig, vol forçar l’eixida de Sánchez. Una de les seues conselleres, la de Sanitat, Carmen Montón, no ha dimitit de l’executiva en senyal de suport al secretari general del PSOE. Mentre el PSPV dóna suport a la facció liderada per Susana Díaz, el partit a la província de València, liderat per José Luis Ábalos, es declara a favor de Sánchez contundentment.

La batalla es plasma en les declaracions públiques, en les xarxes socials –amb tots dos bàndols piulant en defensa de les seues posicions– i, fins i tot, al carrer. En una demostració sense rèplica a la resta d’Espanya, més d’un centenar de persones van protestar dijous contra la posició de Puig i el PSPV: “Fora colpistes del Partit Socialista” , van corejar a la seu del partit de València. La direcció dels socialistes ha censurat els insults .

En aquest context de confrontació oberta, 22 membres del PSPV tenen dret a acudir i votar en el comité federal decisiu. Hi arriben dividits, a priori , partits en dues meitats. Puig i el seu nucli dur (Alfred Boix, secretari d’organització; Ciprià Ciscar, diputat a Madrid; Vicent Sarrià, regidor a València...) donaran suport a la revolta, si no hi ha un e ventual acord q ue reconduïsca la crisi.

Altres membres valencians del comité federal faran el mateix. Sánchez, d’altra banda, també té suports. A més d’Ábalos, el seu home a la Comunitat Valenciana, hi ha Gabriel Echávarri, alcalde d’Alacant, o Joan Lerma, s enador i expresident de la Generalitat.

Hi ha diverses absències anunciades. L’exministra Leire Pajín mai no va a les reunions. Carmen Martínez, alcaldessa de Quart de Poblet i vicepresidenta de les Corts Valencianes, té un compromís al seu municipi. Elena Martín, exportaveu socialista en l’Ajuntament d’Alacant, ha d’atendre el seu negoci.

Segons fonts del partit, i sense que es decidisca –o es conega– el sentit d’alguns vots, la igualtat entre Sánchez i els qui volen destituir-lo és gairebé total.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha