Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El PSPV-PSOE sobre el conflicte entre Paterna i el Consell pel centre de menors: “respectem l'autonomia local”

Jorge Rodríguez (portavoz del PSPV) y Carlos Fernández Bielsa (secretario de Relaciones Institucionales y Acción Territorial) en rueda de prensa

Miguel Giménez

El PSPV-PSOE no està disposat a tirar “més llenya al foc” en la disputa que mantenen l'ajuntament de Paterna, governat pel socialista Juan Antonio Sagredo, i el Consell a compte de l'obertura en la localitat valenciana d'un centre de menors. No obstant això, el portaveu dels socialistes valencians, Jorge Rodríguez, ha puntualitzat: “respectem l'autonomia local”.

Així, Rodríguez ha insistit en la necessitat de major “coordinació” entre institucions, a “cercar solucions consensuades” entre administracions i de “rebaixar la tensió” que s'ha generat en els últims dies. El portaveu del PSPV s'ha mostrat confiat que tant Sagredo com la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que dirigeix Mónica Oltra (Compromís), “sabran reconduir aqueixa situació des del diàleg i el respecte”.

La polèmica va sorgir la passada setmana després que l'Ajuntament de Paterna aprovara, gràcies als vots del PSPV, PP i Ciutadans i amb l'oposició de Compromís (soci de govern de Sagredo), la paralització de la concessió de llicències assistencials -que afecten a centres de menors, discapacitats, dones maltractades...-. Aquesta decisió va provocar la reacció del Govern valencià, que en paraules del seu portaveu, Mónica Oltra, va qualificar la decisió d'“insolidària” i “qüestionable”, que va en contra del “esperit del Botànic”, mentre que Sagredo va carregar contra la vicepresidenta a la qual va acusar de “deslleialtat institucional” i “incapacitat política”.

La situació a Paterna contrasta amb allò que ha succeït en una altra localitat valenciana governada per un alcalde socialista, Llíria, on el consistori que presideix Manolo Civera si que ha defensat la instal·lació d'un centre de menors en el municipi malgrat les veus contràries, que han trobat en el Partit Popular el rebuig a aquesta instal·lació.

stats