Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

L’exdirector de RTVV nega que s’amagara “res de res” sobre l’accident del metro

L'exdirector de RTVV Pedro García durant la seua compareixença en les Corts.

Miguel Giménez

Pedro García, que va ser director de RTVV en el moment en què es va produir l’accident del metro que el 3 de juliol de 2006 va provocar la mort de 43 persones i va causar ferides a 47 més, ha comparegut aquest dilluns davant de la comissió d’investigació que es du a terme en les Corts Valencianes, a pesar d’assabentar-se aquest mateix dilluns de la citació, segons ha confirmat. Així doncs, ha assegurat que no va participar en la presa de decisions sobre la cobertura del sinistre i que tampoc no va rebre cap consigna de cap membre del Consell, “ni de Camps ni de Cotino”.

García, que està imputat pel falsejament de contractes amb la trama Gürtel amb motiu de la visita del Papa Benet XVI a València –també el juliol de 2006–, ha insistit en el fet que no va haver-hi cap intenció d’amagar “res de res”, encara que ha puntualitzat que sí que van voler respectar el dolor de les víctimes i les famílies: “Hi havia precedents d’altres successos en què no s’havia fet informació”.

Així mateix, ha defensat l’objectivitat i la imparcialitat dels informatius de Ràdio Televisió Valenciana: “Tots els dies es va donar compte de les novetats que es produïen” i ha considerat “impensable” que s’anteposaren interessos polítics, “que no n’hi havia”, davant de la seguretat. “No va haver-hi cap estratègia, hi va haver tractament informatiu”, ha dit.

L’exresponsable de l’ens públic ha apuntat que està “fora de lloc” que es parle d’‘apagada informativa’ si es van emetre 30 hores sobre l’accident en els dies posteriors al sinistre, alhora que ha defensat el “rigor” en el tractament dels fets “en compte d’especular”.

Etiquetas
stats