eldiario.es

Menú

L’exdirector de RTVV nega que s’amagara “res de res” sobre l’accident del metro

Pedro García ha assegurat en les Corts que no va rebre cap consigna de cap membre del Consell sobre el tractament informatiu que s’havia de donar al sinistre

Ha negat que participara en la presa de decisions sobre la cobertura de l’accident del metro i ha defensat que es va respectar el dolor de les víctimes i les famílies

- PUBLICIDAD -
El exdirector de RTVV Pedro García durante su comparecencia en las Corts

L'exdirector de RTVV Pedro García durant la seua compareixença en les Corts. @CompromisCorts

Pedro García, que va ser director de RTVV en el moment en què es va produir l’accident del metro que el 3 de juliol de 2006 va provocar la mort de 43 persones i va causar ferides a 47 més, ha comparegut aquest dilluns davant de la comissió d’investigació que es du a terme en les Corts Valencianes, a pesar d’assabentar-se aquest mateix dilluns de la citació, segons ha confirmat. Així doncs, ha assegurat que no va participar en la presa de decisions sobre la cobertura del sinistre i que tampoc no va rebre cap consigna de cap membre del Consell, “ni de Camps ni de Cotino”.

García, que està imputat pel falsejament de contractes amb la trama Gürtel amb motiu de la visita del Papa Benet XVI a València –també el juliol de 2006–, ha insistit en el fet que no va haver-hi cap intenció d’amagar “res de res”, encara que ha puntualitzat que sí que van voler respectar el dolor de les víctimes i les famílies: “Hi havia precedents d’altres successos en què no s’havia fet informació”.

Així mateix, ha defensat l’objectivitat i la imparcialitat dels informatius de Ràdio Televisió Valenciana: “Tots els dies es va donar compte de les novetats que es produïen” i ha considerat “impensable” que s’anteposaren interessos polítics, “que no n’hi havia”, davant de la seguretat. “No va haver-hi cap estratègia, hi va haver tractament informatiu”, ha dit.

L’exresponsable de l’ens públic ha apuntat que està “fora de lloc” que es parle d’‘apagada informativa’ si es van emetre 30 hores sobre l’accident en els dies posteriors al sinistre, alhora que ha defensat el “rigor” en el tractament dels fets “en compte d’especular”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha