Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Hospital Provincial de Castelló va pagar irregularment 25 milions a empreses vinculades amb la Gürtel

L'Hospital Provincial de Castelló.

Toni Cuquerella

La Generalitat Valenciana denunciarà davant de la Fiscalia Anticorrupció una presumpta trama de facturació irregular a l’Hospital Provincial de Castelló que hauria superat els 25 milions d’euros amb empreses vinculades amb la Gürtel. Segons ha avançat la Cadena SER, el presumpte frau de factures, que consistirien en faenes no fetes, sense expedient de contractació o pagades per damunt del preu de contracte, s’hauria dut a terme, almenys, entre els anys 2006 i 2015, amb governs del PP en les administracions que formaven part del consorci sanitari, la Generalitat i la Diputació de Castelló.

L’empresa principal de la trama seria Piaf, entre els propietaris de la qual hi ha Alejandro Pons, empresari que a l’abril va reconéixer donacions il·legals al PP. A més, també hi hauria l’empresa Telecso, lligada familiarment amb l’anterior. Pel que fa als responsables polítics, durant aquest període van presidir la Generalitat Francisco Camps i Alberto Fabra, que van tenir com a consellers de Sanitat tres imputats en la Gürtel, això és, Vicente Rambla, Manuel Cervera i Luis Rosado, d’una banda, i Rafael Blasco, a la presó pel ‘cas Cooperació’, i Manuel Llombart, l’últim conseller popular amb Fabra, de l’altra. Pel que fa a la Diputació, durant aquest període en van ser presidents Carlos Fabra (condemnat per frau fiscal) i l’actual, Javier Moliner.

La denúncia la presentaran davant de la Fiscalia Anticorrupció els responsables de la Conselleria de Sanitat Universal que dirigeix Carmen Montón, que hi aportaran milers de factures analitzades fins al 2006, tot i que no es descarta que la trama es remunte a temps arrere; per això s’ha ordenat que es custodie tota la documentació per a evitar que es puga manipular.

Etiquetas
stats