Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Montiel obri una crisi en Podem pel fet de destituir Sandra Mínguez com a secretària d’Organització

Ballester, Iñigo Errejón, Mínguez i Montiel en un acte de Podem a València.

elDiariocv

“Tractar de manera distinta l’organització territorial” és el motiu que el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, va esgrimir aquest divendres en anunciar en el partit la seua decisió de prescindir de la diputada autonòmica Sandra Mínguez com a secretària d’Organització. “Me n’he assabentat a través d’un missatge de Telegram just tres minuts després que començara el Consell Ciutadà”, ha explicat la diputada autonòmica.

Mínguez va formar des del principi, juntament amb la diputada en el Congrés Àngela Ballester, part de la cúpula estatal de la formació morada, per tal com pertanyia al Consell Ciutadà que lidera Pablo Iglesias, i és també una de les dirigents que procedeix del moviment del 15M, la mobilització que va inspirar la creació de Podem.

La crisi interna oberta ara en Podem, on la decisió de Montiel ha causat sorpresa, coincideix amb la intenció esbossada pel seu dirigent autonòmic d’engegar un full de ruta per a la incorporació de membres del partit al Consell. Podem passaria, així, de ser la pota parlamentària del Pacte del Botànic a integrar-se en el govern autonòmic. El líder valencià de la formació morada ha esbossat la intenció d’obrir aqueix camí, que només podria materialitzar-se a mitjà termini i de cap manera imminentment.

Sectors de Podem han expressat reticències a aquesta línia d’actuació, atés que el partit no ha tractat la possibilitat d’incorporar-se a tasques executives. De fet, cas de materialitzar-se en la Generalitat Valenciana, seria el primer govern a què s’incorporaria la formació morada a Espanya.

Etiquetas
stats