eldiario.es

9

Podem responsabilitza a Presidència dels retards en la posada en marxa de la nova radiotelevisió

Antonio Montiel demana la compareixença de José María Vidal, secretari autonòmic de Comunicació, per a donar explicacions

Antonio Montiel, portavoz de Podemos en las Corts

Antonio Montiel, portaveu de Podem en les Corts.

Podem s'està cansant de l'eterna espera per a la posada en marxa de la nova radiotelevisió pública. Després de la compareixença del president del Consell Rector, Enrique Soriano, i de la directora general de la corporació, Empar Marco, la formació morada sol·licita ara la del secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal.

"Estem preocupats després de la compareixença de la directora", ha dit Montiel. En la sessió del dilluns Empar Marco va tornar a repetir que la nova plataforma no preveu emetre abans que acabe l'any per l'acumulació de dificultats. Entre els problemes la directora va assenyalar les deficients infraestructures i la lentitud administrativa, així com la falta de personal. La corporació no disposa ni de "personal bàsic d'administració", els concursos per a la dotació tècnica del centre de producció de Burjassot s'estan realitzant, va explicar la responsable, "amb el suport de funcionaris de Presidència de la Generalitat dedicats a les entitats de nova creació".

És per això que Montiel responsabilitza ara a Presidència de la lentitud en el procés. El portaveu de Podem ha assenyalat que el 2016 ja se sabia que els edificis no estaven en condicions d'albergar els estudis de ràdio i que redactar els plecs de condicions es podria haver fet abans. "No calia esperar a una directora general per a fer les licitacions" ha criticat Montiel, "ha sigut una pèrdua deliberada de temps", recrimina a Presidència.

No obstant això, va ser el mateix Montiel qui es va oposar el 2015 a les emissions en proves, va dir que no era rellevant que la nova radiotelevisió arrancara el 9 d'Octubre, va rebutjar les "precipitacions" i va demanar calma per a aprovar la llei. "En l'assumpte de RTVV no s'ha de prendre cap decisió de manera precipitada. L'última que es va prendre d'aqueixa manera ens ha portat a la situació lamentable a la qual hem de fer front ara", va dir poc abans de la creació de la comissió parlamentària que havia de redactar el projecte.

Una llei que va criticar Marco durant la seua compareixença i a la qual va culpar de la lentitud en els processos. No es va establir cap mesura per a posar en marxa la corporació des de zero, va criticar la directora.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha