Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Podem,Valencia,Antonio Montiel,Política,assemblea ciutadana

Antonio Montiel en la segona Assemblea Ciutadana Valenciana de Podem.

Adolf Beltran

“Potser ha arribat el moment de pensar que ens va fascinar massa la lluita electoral”, ha assegurat aquest diumenge Antonio Montiel, secretari general ixent de Podem, davant de la segona Assemblea Ciutadana Valenciana, en el que ha estat el seu discurs de comiat. El líder ixent ha recordat que la construcció de Podem no ha estat exempta de dificultats, a causa de les urgències de la faena electoral, la qual cosa va portar que fóra dirigit “per un grup escàs de dirigents; valuosos, però escassos”. Ha apostat, doncs, per superar aqueixa manera de funcionar i ha defensat “assentar l’organització en la realitat dels territoris”.

“A pesar de tot, no hem assaltat el cel ni al desembre ni al juny”, ha dit en un passatge de la seua intervenció que ha al·ludit als resultats de les convocatòries d’eleccions generals. Però ha matisat: “Hem fet una autèntica proesa històrica, ja que hem construït una alternativa de poder popular”.

Montiel, que ha indicat que Podem està present en 80 ajuntaments, i també en les Corts Valencianes, on és portaveu, i compta amb 120 cercles organitzats, ha animat els candidats a secretari general a fer de Podem “una eina transformadora”, que pose “les institucions al servei de la gent” i que entenga que “la unitat passa per saber garantir i reconéixer la diversitat”.

La segona Assemblea Ciutadana de Podem al País Valencià, a la qual assisteixen aquest diumenge, uns quants centenars de persones en el pavelló esportiu del Cabanyal, a València, obri el procés de votació de què sorgirà la nova direcció de la formació morada i el seu nou secretari general, després de la decisió d’Antonio Montiel, que ha conduït tota l’etapa inicial, de no presentar-se a la reelecció.

Tres candidats opten a la Secretaria General, la senadora Pilar Lima, la diputada autonòmica Fabiola Meco i el també diputat en les Corts Valencianes Antonio Estañ. Si Lima és la candidata de la majoria que va sorgir de Vistalegre II, liderada per Pablo Iglesias, Meco és la continuïtat del sector que representa el dirigent ixent, Antonio Montiel, alineat amb Íñigo Errejón en la segona Assemblea Ciutadana estatal, i Estañ agrupa un sector crític amb la direcció valenciana que ha arribat a un acord amb els anticapitalistes per a optar ara al Consell Ciutadà autonòmic.

Etiquetas
stats