eldiario.es

9

Podem,Valencia,Antonio Montiel,Política,assemblea ciutadana

El líder ixent emplaça Podem, davant de la segona Assemblea Ciutadana Valenciana, a “assentar l’organització en la realitat dels territoris”

Antonio Montiel se dirige a la segunda Asamblea Ciudadana Valenciana de Podemos.

Antonio Montiel en la segona Assemblea Ciutadana Valenciana de Podem.

“Potser ha arribat el moment de pensar que ens va fascinar massa la lluita electoral”, ha assegurat aquest diumenge Antonio Montiel, secretari general ixent de Podem, davant de la segona Assemblea Ciutadana Valenciana, en el que ha estat el seu discurs de comiat. El líder ixent ha recordat que la construcció de Podem no ha estat exempta de dificultats, a causa de les urgències de la faena electoral, la qual cosa va portar que fóra dirigit “per un grup escàs de dirigents; valuosos, però escassos”. Ha apostat, doncs, per superar aqueixa manera de funcionar i ha defensat “assentar l’organització en la realitat dels territoris”.

“A pesar de tot, no hem assaltat el cel ni al desembre ni al juny”, ha dit en un passatge de la seua intervenció que ha al·ludit als resultats de les convocatòries d’eleccions generals. Però ha matisat: “Hem fet una autèntica proesa històrica, ja que hem construït una alternativa de poder popular”.

Montiel, que ha indicat que Podem està present en 80 ajuntaments, i també en les Corts Valencianes, on és portaveu, i compta amb 120 cercles organitzats, ha animat els candidats a secretari general a fer de Podem “una eina transformadora”, que pose “les institucions al servei de la gent” i que entenga que “la unitat passa per saber garantir i reconéixer la diversitat”.

La segona Assemblea Ciutadana de Podem al País Valencià, a la qual assisteixen aquest diumenge, uns quants centenars de persones en el pavelló esportiu del Cabanyal, a València, obri el procés de votació de què sorgirà la nova direcció de la formació morada i el seu nou secretari general, després de la decisió d’Antonio Montiel, que ha conduït tota l’etapa inicial, de no presentar-se a la reelecció.

Tres candidats opten a la Secretaria General, la senadora Pilar Lima, la diputada autonòmica Fabiola Meco i el també diputat en les Corts Valencianes Antonio Estañ. Si Lima és la candidata de la majoria que va sorgir de Vistalegre II, liderada per Pablo Iglesias, Meco és la continuïtat del sector que representa el dirigent ixent, Antonio Montiel, alineat amb Íñigo Errejón en la segona Assemblea Ciutadana estatal, i Estañ agrupa un sector crític amb la direcció valenciana que ha arribat a un acord amb els anticapitalistes per a optar ara al Consell Ciutadà autonòmic.

 

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha