Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La Policia escorcolla el circuit de Xest a la recerca de documentació relacionada amb la contractació de la Fórmula 1

Rita Barberá i Alberto Fabra amb Bernie Ecclestone amb motiu del Gran Premi de Fórmula 1

Europa Press

València —

Agents de la Policia Judicial s’han personat aquest dimecres a les dependències del Circuit del Motor, a Xest (València), per demanar documentació en el marc de la investigació que se segueix en un jutjat de la ciutat per presumptes irregularitats en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1.

Els agents han anat aquest matí a les dependències de Xest després que la setmana passada el jutjat que porta la causa, el número 2 de València, declarara el secret de sumari d’una de les peces separades de l’anomenat cas Valmor per demanar més documentació relacionada amb la celebració de la prova automobilística.

Des de la Generalitat han apuntat que facilitaran tot allò que han requerit els agents i han mostrat la seua col·laboració perquè es puguen aclarir els fets investigats. Així mateix, esperen que aquesta actuació no entele el Gran Premi que està previst que se celebre aquest cap de setmana a Xest.

La investigació de la F1 es va iniciar arran d’una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció i està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. S’investiguen les presumptes irregularitats comeses per l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; l’exconsellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson i l’expilot Jorge Martínez, Aspar, en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 que es va celebrar a València.

Secret de sumari

La setmana passada el jutjat va acordar el secret de les actuacions després d’haver sol·licitat el fiscal noves diligències que aconsellaven que no foren conegudes per les parts per a evitar perjudicar la investigació en curs. En concret, el ministeri públic requeria en aquesta nova fase de la investigació més documentació rellevant, com ara factures i informació comptable, per a aclarir els fets que s’investiguen sobre els premis de la Fórmula 1 celebrats al circuit urbà de València entre els anys 2008 i 2012. Després d’això, aquest mateix dimecres, la Policia s’ha personat al Circuit del Motor per buscar documentació.

La investigació

La querella de la Fiscalia Anticorrupció que va originar aquesta causa es va centrar en quatre aspectes fonamentals, entre aquests, el contracte signat entre Valmor i l’empresa pública Circuit del Motor per a organitzar la Fórmula 1, pel qual la mercantil no va pagar “cap euro”, en perjudici dels fons públics i l’ordre perquè la Generalitat es constituïra com a avalador de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en la Llei d’hisenda de la Generalitat i la Llei de pressupostos del 2011.

Els altres dos són, segons la querella, l’ordre que Camps va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a fer-ho, perquè signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l’aval a l’empresa; i l’assumpció pel Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars “sense assumir-hi cap dret”.

Etiquetas
stats