eldiario.es

Menú

La Policia intensifica la seua presència al carrer després dels atemptats de París

El nivell d’alerta antiterrorista es manté en el 4 sobre 5, la qual cosa comporta un risc alt d’atemptat, des del mes de juny passat

No han augmentat els efectius policials, però sí que s’han incrementat les identificacions i es duen a terme controls més exhaustius

S’extrema la vigilància en empreses i en infraestructures estratègiques, i també en els actes en què hi ha una gran afluència de públic

- PUBLICIDAD -
Uno de los controles que la Policía Nacional viene realizande en Valencia en los últimos días

Un dels controls que la Policia Nacional va fent a València en els últims dies eldiariocv

Des que el mes de gener passat la revista satírica francesa Charlie Hebdó fóra objecte d’un atac gihadista –l’assalt a la seu del setmanari va tenir lloc el dia 7 i els terroristes hi van assassinar dotze persones i en van ferir onze més–, les alarmes han saltat arreu d’Europa, no sols a França. Encara més, el mes de juny passat es va activar a Espanya el nivell d’alerta antiterrorista 4 sobre un total de cinc estadis, fet que implica un risc alt d’atemptat.

No obstant això, després de la massacre de fa dues setmanes a París, en què els terroristes van assassinar més d’un centenar de persones en diversos atacs a la capital francesa –el més greu, a la discoteca Bataclan–, els controls i la presència policial als carrers s’han intensificat. Com expliquen des de la Policia Nacional, no ha augmentat la presència policial al carrer, ja que el nivell d’alerta es manté respecte del que hi havia abans dels atemptats de París, sinó que s’ha fet més visible.

Així, s’han intensificat els controls de seguretat i les patrulles d’agents uniformats com a mesura dissuasiva, i també han augmentat les identificacions. De la mateixa manera, indiquen fonts policials, també s’ha intensificat la vigilància en indústries de subministrament, en infraestructures estratègiques (ports, aeroports, estacions de trens o autobusos...) i llocs d’afluència massiva de persones, com són els espectacles esportius.

Precisament, amb l’inici de la campanya electoral, que començarà divendres que ve, dia 4 de desembre, els mítings seran un altre dels punts en què es farà un control més exhaustiu i hi haurà més presència d’agents uniformats. Com reconeixen fonts policials, la presència i el control en aquest tipus d’actes sempre ha estat una prioritat, “encara que abans hi havia més agents de paisà i els riscos eren diferents”, expliquen, alhora que afigen que ara es visualitzarà més aquesta presència i es durà a terme una inspecció més escrupolosa de la rodalia dels escenaris dels actes electorals.

Agentes de la Policía Nacional en un dispositivo de control en la ciudad de Valencia

Agents de la Policia Nacional en un dispositiu de control a la ciutat de València ELDIARIOCV

Gihadisme a la Comunitat Valenciana

Fonts del Cos Nacional de Policia reconeixen que la Comunitat Valenciana no és una font especialment rellevant d’activistes, com sí que passa en altres territoris, per exemple al sud de Catalunya, a Ceuta o a Melilla. No hi ha tradició de captats ni de desplaçats a Síria. No obstant això, la preocupació és real, perquè pot ser un lloc de passada, “tot i que no hi ha hagut situacions d’alerta, no podem abaixar la guàrdia”, apunten.

En aquest sentit, cal recordar que el mes de setembre passat, agents de la Guàrdia Civil van detenir a la localitat valenciana de Gandia una jove d’origen marroquí que feia tasques de proselitisme i d’apologia del terrorisme i es dedicava a tractar de captar adeptes per al grup terrorista Daesh, que sustenta l’Estat islàmic. La jove, de 18 anys, preparava el seu trasllat a Síria.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha