Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Primera condemna del jutjat especialitzat en clàusules sòl: Anul·la per abusiu el top imposat pel banc

Foto: Facua

elDiariocv

València —

El jutjat de Primera Instància 25 bis de València, l'anomenat jutjat per a les clàusules sòl, ha dictat la primera sentència de la Comunitat Valenciana relativa a aquesta matèria, en la qual declara nul·la, per abusiva, la fixació del límit mínim de l'interès variable que figura en el préstec hipotecari, signat pels demandants el 8 d'abril de 2010 amb una entitat bancària.

La resolució condemna al banc a eliminar el top pel qual no repercuteix el descens de tipus d'interès en el client i a retornar les quantitats que s'hagen cobrat de més per l'aplicació de la clàusula des de la subscripció del préstec, més els interessos. L'entitat també haurà de recalcular l'amortització del préstec hipotecari.

La sentència, dictada després d'un escrit d'aplanament del banc, açò és, la seua conformitat amb les pretensions dels demandants, estima la petició de l'entitat bancària i no li imposa les costes.

Aquesta primera resolució arriba només dos mesos després de la constitució del jutjat que rep les demandes relatives a litigis relacionats amb les condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries el prestatari de les quals siga una persona física.

Des de l'1 de juny i fins al 21 de juliol, Primera Instància 25 bis ha rebut 1.500 demandes relacionades amb les clàusules sól, venciment anticipat, interessos moratoris i despeses de formalització d'hipoteca.

El jutjat especialitzat de València té previst celebrar les primeres audiències prèvies a partir del mes de setembre, per a aquelles causes en les quals no hi haja un aplanament del banc, pel qual accepta les peticions dels demandants, com és el cas de la sentència coneguda aquest divendres.

Etiquetas
stats