Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Esquerra Unida vincula Rafael Blasco amb la trama que va saquejar l'Hospital General de València

L'exconseller Rafael Blasco.

elDiariocv

Esquerra Unida denúncia que l'exconseller Rafael Blasco, que actualment compleix presó per la seua condemna com a conseqüència del frau en ajudes a la cooperació, està relacionat amb la trama que va saquejar l'Hospital General de València.

“El major negoci que va fer la presumpta trama de l'Operació Osvaldos amb l'Hospital General va ser emparat per l'exconseller del PP, Rafael Blasco”, ha denunciat la vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, que ha recordat que “la Sindicatura de Comptes va denunciar les greus irregularitats que contenia i va portar el cas al Tribunal de Comptes”.

Dos mesos abans d'abandonar la Conselleria de Sanitat, l'exconseller del PP empresonat va signar un contracte amb l'empresari detingut Miguel Sanfélix García, per a la gestió integral de la logística del Consorci Hospital General Universitari de València, per un import de 10,5 milions d'euros i un període de dotze anys. Aquest contracte va ser ampliat el 2009 en 3,1 milions d'euros mitjançant un annex signat entre l'ex gerent detingut, Sergio Blasco, nebot del exconseller, i l'empresari Miguel Sanfélix que atorgava a la presumpta trama la recollida de residus. “Però com l'empresa de Miguel Sanfélix no es dedicava a la gestió de residus van haver de subcontractar aquesta tasca i deixar sense justificar més de 600.000 euros”, afegeix.

L'ampliació del contracte en 2009 preveu en la seua clàusula primera que Out-Log SL es farà càrrec també del servei de recollida de residus a l'interior delc entre per 3,1 milions d'euros. Per a la diputada provincial d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, “el gran negoci que va fer la presumpta trama amb l'Hospital General demostra que Rafael Blasco com a conseller i el seu nebot com a gerent de l'Hospital Provincial van aconseguir que l'empresa participada pel presumpte testaferro s'embutxacara més de 13,6 milions d'euros amb la gestió logística i la recollida de residus”.

La vicepresidenta quarta de la Diputació de València ha anunciat que demanarà al Consorci de l'Hospital General Universitari de València, del qual és membre, la “revisió a fons” d'aquest contracte per les greus irregularitats que conté, “sent a més el principal negoci que la presumpta trama va fer amb l'hospital al capdavant del qual estava Sergio Blasco”.

Etiquetas
stats