Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Rajoy promet ara als valencians tot el que no ha fet

Rajoy amb Andrea Levy i Isabel Bonig a València.

elDiariocv

Com si fóra un Rei Mag que s’ha avançat uns mesos, el candidat del PP i president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha promés als valencians, en un acte de precampanya celebrat València, tot el que no ha fet al llarg de la legislatura. De manera concreta, Rajoy ha afirmat aquest dissabte que donarà suport a la Comunitat Valenciana en la seua exigència d’un sistema de finançament autonòmic que no la perjudique. Davant d’un miler d’assistents en el recinte de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el líder del PP ha assegurat que “hi haurà un sistema de finançament nou”. I ha afegit: “L’actual, que vaig votar en contra i sí que van votar els socialistes, no funciona”. A pesar d’això, Rajoy ha desoït totes les reclamacions valencianes, que han adquirit, ja no caràcter unànime, sinó d’autèntic clamor, perquè es reformara el sistema, caducat durant aquest mandat.

També el Corredor Mediterrani, que Foment ha reduït a un tercer fil ferroviari, i que a més té retard en les obres, ha format part de la carta prenadalenca i preelectoral de promeses que ha obert Rajoy a València. El candidat popular, en un acte convocat per a presentar el programa electoral, ha anunciat la seua intenció de “continuar impulsant” el Corredor Mediterrani i de portar l’AVE a Castelló.

També la política hídrica ha tornat a l’agenda dels temes de Rajoy, que ha proclamat que continuarà treballant “perquè hi haja aigua per a tots”. Un lema de temps de glòria del PP on abans havia estat un dels seus graners de vot i en què va perdre en les eleccions de maig quasi tot el seu poder institucional. La política hídrica del PP ha anat virant de l’exigència radical del transvasament de l’Ebre a l’oblit d’un projecte que alça bambolles en diverses comunitats autònomes, amb la posada en marxa aquest estiu de plantes dessaladores, com la de Torrevella, la construcció de la qual els populars van criticar amb duresa perquè formava part de la política que el Govern socialista de Rodríguez Zapatero va impulsar com a alternativa als transvasaments.

Amb caràcter general, i a manera d’avanç del seu programa electoral, Rajoy s’ha compromés a abaixar el tipus marginal mínim de la renda del 24% al 17% i el màxim del 45% al 43% en la pròxima legislatura si guanya les eleccions. Així mateix, ha anunciat que augmentarà la quantia dels xecs a famílies nombroses i el de les persones que tenen a càrrec seu algun discapacitat, i crearà una ajuda nova per a persones que treballen amb discapacitat.

Han assistit a l’acte la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy; la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, i els ministres d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i Ocupació, Fátima Báñez. També ha estat a València el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posadas.

Etiquetas
stats