Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Renda Valenciana d'Inclusió protegirà els 'treballadors pobres' i les pensions més baixes

Mónica Oltra, consellera d'Inclusió.

Toni Cuquerella

La nova llei de Renda Valenciana d'Inclusió recollirà, entre altres mesures, un complement fins al salari mínim interprofessional d'aquelles persones que, tenint un treball o una pensió, especialment les no contributives, no arriben a final de mes.

“És un pas de gegant, ja que som una de les primeres comunitats autònomes que anem a regular aquesta qüestió, la qual cosa significa atacar el problema dels treballadors i treballadores pobres”, ha emfatitzat Oltra.

Aquesta és una de les qüestions que s'ha analitzat en la Mesa de Recuperació Social, en la qual han participat representants dels sindicats UGT PV i CCOO PV i de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

Al final de la reunió, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que un dels principals temes que s'han abordat en la Mesa de Recuperació Social és la nova Llei de Renda d'Inclusió i, en concret, el complement que aborda un problema social com és el dels “treballadors pobres”.

Per a la vicepresidenta, es tracta d'una qüestió que està “molt candent” perquè “són persones que no tenen problemes d'inserció laboral, ni d'inserció social, sinó que estan perfectament integrats en la societat, però no arriben a final de mes pels seus ingressos”.

En referència a això, Oltra ha posat en relleu també que la majoria de les persones que es veuen en aquesta situació són dones, “de manera que aquest complement a la renda pretén lluitar contra l'empobriment i, en concret, contra l'empobriment feminitzat”.

Etiquetas
stats