eldiario.es

9

Joan Ribó demana que es faça un informe d'impacte ambiental per a l'ampliació nord del port de València

L'alcalde rebutja el projecte del túnel submarí de l'accés nord i prefereix apostar per millorar les plataformes ferroviàries

El alcalde de València, Joan Ribó, con el presidente de la Autoridad Portuaria, Aurelio Martínez, en el Consejo de este viernes

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, en el consell d'administració.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que s'ha d'acomplir "estrictament" la legislació en matèria ambiental i per això reclama que es faça un informe d'impacte ambiental per al projecte de l'ampliació nord del port.

Ribó, que també és membre del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València, en una entrevista en À Punt Ràdio, s'ha manifestat així en contra de la possibilitat que no siga necessària aquesta avaluació, ni amb un canvi legislatiu tècnic ni perquè la construcció d'un macro-moll nord puga realitzar-se basant-se en l'informe d'impacte de l'any 2007.

En la mateixa entrevista l'alcalde de València també ha discrepat del projecte impulsat pel president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, de construir un túnel submarí d'accés nord. Ribó afirma que la seua preferència és treballar l'accés ferroviari i no el túnel subterrani, un túnel que "tardarà 20 anys" i que pot suposar un "malbaratament de recursos" perquè és una aposta per un transport de camions que en dues dècades "haurà canviat", en referència a les polítiques europees de substitució dels vehicles de combustible fòssil.

A més, Joan Ribó ha apuntat que la solució per a l'ampliació del port de València hauria d'enfocar-se no només a engrandir el recinte portuari de la capital, sinó en què aquesta ampliació es faça al veí port de Sagunt.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha