Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Ribó demana que es faça un informe d'impacte ambiental per a l'ampliació nord del port de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, en el consell d'administració.

Toni Cuquerella

0

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que s'ha d'acomplir “estrictament” la legislació en matèria ambiental i per això reclama que es faça un informe d'impacte ambiental per al projecte de l'ampliació nord del port.

Ribó, que també és membre del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València, en una entrevista en À Punt Ràdio, s'ha manifestat així en contra de la possibilitat que no siga necessària aquesta avaluació, ni amb un canvi legislatiu tècnic ni perquè la construcció d'un macro-moll nord puga realitzar-se basant-se en l'informe d'impacte de l'any 2007.

En la mateixa entrevista l'alcalde de València també ha discrepat del projecte impulsat pel president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, de construir un túnel submarí d'accés nord. Ribó afirma que la seua preferència és treballar l'accés ferroviari i no el túnel subterrani, un túnel que “tardarà 20 anys” i que pot suposar un “malbaratament de recursos” perquè és una aposta per un transport de camions que en dues dècades “haurà canviat”, en referència a les polítiques europees de substitució dels vehicles de combustible fòssil.

A més, Joan Ribó ha apuntat que la solució per a l'ampliació del port de València hauria d'enfocar-se no només a engrandir el recinte portuari de la capital, sinó en què aquesta ampliació es faça al veí port de Sagunt.

Etiquetas
stats