eldiario.es

9

Rosa Pérez Garijo serà la candidata del sector afí a Garzón per a liderar EU

La llista encapçalada per la diputada que va denunciar el cas Taula té el suport de l’eurodiputada Marina Albiol o dels exparlamentaris Ignacio Blanco i Esther López Barceló

Una nova EUPV per a un nou país’ competirà amb la facció promoguda des del Partit Comunista per dirigir l’organització

Rosa Pérez Garijo (tercera por la derecha) junto a otros integrantes de la lista “Una nova EUPV per a un nou país”

Rosa Pérez Garijo (tercera per la dreta) amb altres integrants de la llista “Una nova EUPV per a un nou país”

El sector d’Esquerra Unida (EU) afí a Alberto Garzón ja té candidat per a liderar l’organització: Rosa Pérez Garijo, diputada provincial de València, denunciant del “cas Taula” i regidora a Catarroja. L’advocada competirà amb David Rodríguez, l’aspirant del sector dur del Partit Comunista, pel lloc de coordinador en l’assemblea que se celebra el pròxim 15 d’octubre a Paterna (València).

El partit arriba a un conclave decisiu enmig d’una divisió notable. El sector ja encapçalat per Pérez Garijo demana “l’obertura en els processos de decisió”, que “la militància en conjunt siga el centre de l’acció política” –en detriment de la dirigència– i “atendre les demandes socials que hi ha, fins i tot per damunt de les nostres pròpies voluntats”.

En resum, potenciar les confluències locals a l’estil de Guanyem, democratitzar l’organització, obrir-la a la societat, concebre-la com un instrument per a millorar la vida de les persones, quasi com un moviment social més, i no en una finalitat en si mateixa.

Aquest grup, afí a Garzón, té el suport d’alguns dels rostres més coneguts d’EU. L’eurodiputada Marina Albiol, el vicealcalde d’Alacant, Miguel Ángel Pavón, o els exdiputats autonòmics Ignacio Blanco i Esther López Barceló. Va impulsar un manifest per “l’obertura i la democratització” d’EU on es demanava el sufragi universal en l’Assemblea.

La gestora que dirigeix el partit es va negar per a optar pel sistema clàssic, on l’elecció recau en els delegats presents en l’assemblea i les agrupacions comarcals. “El Consell Polític Nacional –màxim òrgan del partit entre assemblees– va discutir l’assumpte el juliol i no va optar pel sufragi universal, sinó pel sistema clàssic, que no és menys democràtic i a més és el que marquen els estatuts d’EU”, diu Roberto Rovira, portaveu de la direcció provisional.

Albiol, la número tres

A més de Pérez Garijo, aquests candidats completen la llista del sector crític, que es presentarà amb el lema, o sota el nom, d’‘Una nova EUPV per a un nou país’. Nahuel González, regidor de Gandia; Marina Albiol, eurodiputada; Manu Clemente, regidor de Xiva; Estefanía Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi; Miquel Lorente, coordinador i regidor de Xàtiva; Mireia Biosca, activista social; Iñaki Pérez, regidor d’Elda; Lucía Ibáñez, coordinadora de l’Alacantí; i Víctor Domínguez, regidor de Guanyar Alacant.

La llista encapçalada per David Rodríguez es presentarà dijous a València.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha