Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rosa Pérez Garijo serà la candidata del sector afí a Garzón per a liderar EU

Rosa Pérez Garijo (tercera per la dreta) amb altres integrants de la llista “Una nova EUPV per a un nou país”

Voro Maroto

El sector d’Esquerra Unida (EU) afí a Alberto Garzón ja té candidat per a liderar l’organització: Rosa Pérez Garijo, diputada provincial de València, denunciant del “cas Taula” i regidora a Catarroja. L’advocada competirà amb David Rodríguez, l’aspirant del sector dur del Partit Comunista, pel lloc de coordinador en l’assemblea que se celebra el pròxim 15 d’octubre a Paterna (València).

El partit arriba a un conclave decisiu enmig d’una divisió notable. El sector ja encapçalat per Pérez Garijo demana “l’obertura en els processos de decisió”, que “la militància en conjunt siga el centre de l’acció política” –en detriment de la dirigència– i “atendre les demandes socials que hi ha, fins i tot per damunt de les nostres pròpies voluntats”.

En resum, potenciar les confluències locals a l’estil de Guanyem, democratitzar l’organització, obrir-la a la societat, concebre-la com un instrument per a millorar la vida de les persones, quasi com un moviment social més, i no en una finalitat en si mateixa.

Aquest grup, afí a Garzón, té el suport d’alguns dels rostres més coneguts d’EU. L’eurodiputada Marina Albiol, el vicealcalde d’Alacant, Miguel Ángel Pavón, o els exdiputats autonòmics Ignacio Blanco i Esther López Barceló. Va impulsar un manifest per “l’obertura i la democratització” d’EU on es demanava el sufragi universal en l’Assemblea.

La gestora que dirigeix el partit es va negar per a optar pel sistema clàssic, on l’elecció recau en els delegats presents en l’assemblea i les agrupacions comarcals. “El Consell Polític Nacional –màxim òrgan del partit entre assemblees– va discutir l’assumpte el juliol i no va optar pel sufragi universal, sinó pel sistema clàssic, que no és menys democràtic i a més és el que marquen els estatuts d’EU”, diu Roberto Rovira, portaveu de la direcció provisional.

Albiol, la número tres

A més de Pérez Garijo, aquests candidats completen la llista del sector crític, que es presentarà amb el lema, o sota el nom, d’‘Una nova EUPV per a un nou país’. Nahuel González, regidor de Gandia; Marina Albiol, eurodiputada; Manu Clemente, regidor de Xiva; Estefanía Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi; Miquel Lorente, coordinador i regidor de Xàtiva; Mireia Biosca, activista social; Iñaki Pérez, regidor d’Elda; Lucía Ibáñez, coordinadora de l’Alacantí; i Víctor Domínguez, regidor de Guanyar Alacant.

La llista encapçalada per David Rodríguez es presentarà dijous a València.

Etiquetas
stats