Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat multa amb 30.001 euros a la central de compres de Ribera Salud per mancar de llicència per a distribuir medicaments

L'hospital d'Alzira, gestionat per Ribera Salud

Sergi Pitarch

València —

La Conselleria de Sanitat ha sancionat amb 30.001 euros l'empresa B2B, la central de compres de Ribera Salud, per no tenir autorització per a la distribució de medicaments. El departament que dirigeix Carmen Montón considera que la mercantil que dirigeix Alberto de Rosa ha incorregut en una falta greu. El jutjat d'Instrucció número 4 de València investiga a B2B pel presumpte cobrament de “mossegades” després d'una denúncia de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la policia nacional, causa en la qual s'ha personat la Generalitat.

La Conselleria de Sanitat considera que B2B es una distribuïdora de medicaments i que com a tal havia d'haver rebut l'autorització prèvia per a poder ser-ho. Els tècnics de la conselleria es basen en una denegació del permís per part de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AENPS), que considera que les activitats que realitza la central de compres “són pròpies d'una entitat de distribució”. En eixe sentit entenen que la societat filial del grup Ribera Salud -la concessionària de quatre dels cinc hospitals de gestió privada a la Comunitat Valenciana (Elx, Alzira, Torrevella i Marina- havia d'haver sol·licitat una autorització.

B2B ho nega tot i ha al·legat en el procediment administratiu que la decisió de la Conselleria de Sanitat de sancionar-los “incorre en arbitrarietat” i vulnera els principis de “presumpció d'innocència i tipicitat”. La societat que administra Fernando de Rosa acusa el departament que dirigeix Carmen Montón de “desviació de poder”. L'empresa pot interposar un recurs d'alçada.

Però la notificació de la denúncia no ha sigut fàcil per als funcionaris de la Conselleria de Sanitat. De fet, el departament que dirigeix Carmen Montón ha hagut de publicar un edicte en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per a poder notificar la sanció administrativa. A preguntes del diario.es, fonts de Sanitat van explicar que es va intentar lliurar la sanció en la seu de B2B en l'Avinguda Corts Valencianes però que els treballadors allí presents es van negar a arreplegar-la perquè ara “estan a Madrid”.

Aquesta multa es un capítol més de la complicada relació entre la Conselleria de Sanitat i Ribera Salud, agreujada per l'anunci de la consellera que no li renovarà la concessió de l'hospital d'Alzira i la seua àrea sanitària que finalitza l'1 d'abril de 2018. En aquest cas, la conselleria ha reclamat una autorització que l'anterior Consell del PP no va sol·licitar.

B2B s'enfronta a un nou problema després que se li haja obert una investigació penal després de l'operació “mordida” de la UDEF, que acusa la central de compres de cobrar comissions il·legals a proveïdors dels departaments sanitaris que gestiona Ribera Salud.

Aquesta mercantil es una central de compres de productes i serveis mèdics. La investigació es centra en la compravenda de productes pròtesics. Segons fonts coneixedores de la investigació, el muntant de les comissions ascendiria a un milió d'euros i el període que s'està fiscalitzant comença a maig de 2015.

Etiquetas
stats