Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat denuncia que el PP va ocultar 10.420 pacients en llista d’espera quirúrgica

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, i el director d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca

Carlos Navarro Castelló

València —

La consellera de Sanitat, Carmen Montón (PSPV), ha denunciat aquest divendres que el PP adulterava les llistes d’espera quirúrgiques que publicava dues vegades l’any durant el seu mandat per a rebaixar el nombre de pacients i el temps mitjà de demora.

Montón ha explicat que en la llista d’espera oficial només figuraven les persones que arribaven als 90 dies d’espera. Arribat a aquest punt i en virtut del pla de xoc aprovat que encara està en vigor, se’ls enviava una carta per a informar-los que se’ls donava l’opció de ser intervinguts en clíniques privades.

Segons la consellera, era en aquest moment, independentment que l’afectat decidira operar-se en un centre privat o s’estimara més continuar esperant per a ser intervingut en un de públic, que eixia de la llista d’espera oficial i passava a una ‘llista B’, en què figuraven aquests 10.420 pacients que no es comptabilitzaven i que sumaven 3,7 milions de dies d’espera que estaven ocults.

D’aquesta manera, amb les dades reals revelades aquest divendres, la llista d’espera puja de 47.478 persones a 57.898 i el temps mitjà d’espera s’incrementa de 67 a 120 dies.

Per a pal·liar aquesta situació, Montón ha explicat que es mantindrà l’actual pla de xoc i es complementarà amb una altra sèrie de mesures que ja s’estudien, com l’ampliació dels horaris d’intervenció dels quiròfans als centres públics a les vesprades, mesura que ja s’aplica amb èxit a l’hospital de Sant Joan d’Alacant.

A més, per a augmentar la transparència de les llistes d’espera, des d’enguany es publicaran en la web de Sanitat les dades reals quatre vegades l’any; en concret, al març, al juny, al setembre i al desembre.

Tancament d’ambulatoris

Sobre la polèmica generada pel tancament dels centres de salut de València a les vesprades coincidint amb les Falles i amb Setmana Santa, el director d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, ha comentat que la decisió respon al descens d’un 15% de cites i d’atencions programades, ja que són dates que els pacients s’estimen més esquivar.

Sotoca ha afirmat que l’atenció per qualsevol incidència està assegurada en les urgències dels hospitals i en els punts d’atenció continuats, que ha comentat que estan al 100% del rendiment per la incidència de grip.

Etiquetas
stats