eldiario.es

Menú

Sanitat redueix 22 dies la llista d’espera quirúrgica a la Comunitat des del gener

Des del maig del 2015 fins al maig del 2016 s’han practicat 3.347 operacions més que l’any anterior.

El termini mitjà actual per a la intervenció és de 98 dies, les cataractes se situen en 88 dies, l’hèrnia inguinal en 78 i la pròtesi de genoll en 103.

- PUBLICIDAD -
El Ministerio de Sanidad prepara una norma para establecer prioridades en las listas de espera de las CCAA

Sala d’operacions d’un hospital.

Menys temps d’espera per a passar per la sala d’operacions a la Comunitat Valenciana gràcies a l’augment de l’autoconcertació i de les intervencions a les vesprades.

La Conselleria de Sanitat h a publicat aquest dimarts l’últim tall de demora mitjana quirúrgica que es pot consultar en el seu web.

Segons ha informat la consellera del ram, Carmen Montón, les dades corresponen al mes de juny i reflecteixen que el temps mitjà d’espera dels pacients és de 98 dies, envers els 115 del mes de març passat i els 120 del gener. D’aquesta manera, en els últims sis mesos la reducció ha estat de 22 dies.

Montón ha explicat que la reducció ha estat possible gràcies a l’augment de l’autoconcertació, és a dir, a les intervencions als hospitals públics, que s’estenen a jornades de vesprada als hospitals en què encara no se’n feien.

En aquest sentit, ha comentat que l’últim quadrimestre del 2015 van augmentar un 30% i el primer quadrimestre es va augmentat un 10%.

Com a mostra de l’augment de l’activitat quirúrgica, la consellera ha informat que, del maig del 2015 al mateix mes del 2016, s’han practicat 3.347 intervencions més (un augment del 2%) que un any abans.

Per patologies, per exemple, per a les cataractes la mitjana d’espera per a ser operat és de 88 dies (91 al març), 78 per a les hèrnies inguinals (97 al març), 97 dies per a la pròtesi de maluc (109 al març), 103 dies per a la pròtesi de genoll (124), 94 per a les artroscòpies (108) i 201 per a les varius (222).

Montón ha destacat que l’Administració valenciana facilita ara els talls trimestralment, és a dir, “quatre vegades l’any en compte de dues que es feia abans”.

A més, ha recordat que al gener es va deixar d’aplicar la ‘comptabilitat B’ en llista quirúrgica que aplicava l’anterior Govern del PP, que fa ver traure a la llum una bossa oculta de 10.400 pacients i 3,7 milions de dies de demora sense computar.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha