Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Sindicatura de Comptes reivindica la reforma del sistema de finançament

El Síndic de Comptes, Rafael Vicente Queralt

EFE / eldiariocv

València —

El síndic de Comptes, Rafael Vicent Queralt, ha reivindicat aquest dilluns la necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic perquè substituïsca mecanismes extraordinaris, com el FLA i el Pla de pagament a proveïdors, que han comportat per a la Comunitat 23.299 milions entre el 2012 i el 2014. El síndic, que ha lliurat a les Corts Valencianes –inicialment havia de lliurar-lo al president Ximo Puig, que ha anat a Madrid amb motiu del Comité Federal del PSOE– l’informe de fiscalització de la Generalitat del 2014, ha indicat que s’hi evidencia la necessitat de “replantejar-se ja seriosament” un nou finançament autonòmic, amb caràcter estable i anual, perquè és evident que “no n’hi ha prou” amb el FLA o el pagament a proveïdors.

Segons ha dit, amb un sistema de finançament nou que dotara la Comunitat de recursos semblants a la mitjana de les autonomies s’evitarien situacions de “tensió de tresoreria” que afecten la societat i la gestió pública.

“El malalt necessita un xoc de vitamines, en el sentit que caldria dotar-lo de manera estable” i “permanent” perquè quan les autonomies, i especialment la Comunitat Valenciana, inicien la gestió d’un pressupost “coneguen perfectament què se’ls donarà i que gasten en funció d’això”, ha assenyalat.

Conclusions de l’informe

El document crida l’atenció sobre l’“estancament” dels ingressos en els últims anys a causa de la crisi i del “deficient sistema de finançament autonòmic”, fet que comporta un dèficit pressupostari més alt i “l’augment conseqüent de l’endeutament”. Aquesta circumstància “dificulta l’assoliment dels objectius de dèficit i deute”, i també “el funcionament normal de la Generalitat”.

Etiquetas
stats