eldiario.es

9

Antoni Lluís Reyes guanya el premi Micalet de teatre

L'associació El Tempir d'Elx i l'artista Manuel Boix reben els Miquelet d'Honor

Els premiats en la nit de la Societat Coral el Micalet, a València.

Els premiats en la nit de la Societat Coral el Micalet, a València.

La Societat Coral el Micalet ha celebrat la nit d'aquest dissabte la 28ª edició del tradicional lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors han sigut Josep Marius Climent i Prats, que amb ‘Els esclaus del franquisme a la Vall d’Albaida 1939-1947’ ha aconseguit el Joan Coromines d’investigació; Antoni Lluís Reyes, guanyador del Micalet de teatre amb l’obra ‘Guium o la ciutat adormida’; i Júlia Avargues, Isabel Castillo, Encarna Llopis, Maria dels Àngels Morera, Maria Josep Palomares i Maite Pons, col·lectiu de mestres de la comarca de la Safor dels CEIP Gregori Maians, de Bellreguard; Joan XXIII, del Grau de Gandia; Santa Anna, d’Oliva; i Francesc de Carròs, de la Font d’en Carròs, que amb el treball ‘Creem textos’ ha guanyat el premi Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques a l’escola.

La vetlada literària ha començat amb l’actuació de Miquel Juan, Mireia Pardiñas, Jaume Torres i Guillermo Orts. Després ha continuat amb el parlament d’obertura de la gala a càrrec de la periodista Adelaida Ferre.

Seguidament s’ha procedit al lliurament de la beca d’estudis musicals, atorgada pels ex alumnes de l’Institut Obrer de València a Amany García Romay, d’Ensenyament Elemental de violocenl. EI guardó de Difussió del Patrimoni Cultural, atorgat pel club de viatges Fil per Randa, ha recaigut en José Durban Aparisi. A continuació, el president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardinyas, ha fet el lliurament dels premis Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola, el Joan Coromines d’investigació, i el Micalet de teatre.  

I la nit ha arribat als tradicionals i prestigiosos Miquelets d’Honor que enguany han rebut l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir, com a Miquelet d’Honor col·lectiu; i l’artista Manuel Boix, com a Miquelet d’Honor individual. Tonetxo Pardinyas ha destacat la participació i col·laboració de la Universitat de València, d’Edicions 96, de l’SGAE, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el club de viatges Fil per Randa i de l’Institut Obrer, que participen als premis i també a la beca d’estudis musicals. Col·laboració que permet oferir els premis i “continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l’ensenyament”.

Entre els assistents ha destacat la important presència institucional, amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler i el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavi Rius.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha