Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Spotoops o la manera de trobar plaça d’aparcament mitjançant el mòbil

L’aplicació Spotoops pretén ajudar a l’hora de trobar plaça d’aparcament

Miguel Giménez

Valencia —

De vegades una casualitat fa que una idea es convertisca en realitat, o almenys que ho faça abans del previst. Aquest és el cas de Spotoops, una aplicació per a dispositius mòbils nascuda de la mà de dos enginyers valencians que pretén solucionar els problemes d’aparcament, “aparcar al carrer i a la primera de manera fàcil ja és possible” gràcies a aquesta eina “col·laborativa”, que permetrà estalviar temps –es perden una mitjana de 3.500 minuts l’any aparcant–, diners i emissions contaminants.

Un dia, algú va amb el cotxe per València buscant aparcament i veu una altra persona que porta unes claus a la mà. El conductor, quan passa pel costat del vianant li pregunta si deixarà ara la plaça d’aparcament lliure i llavors es produeix el relleu. Això va passar a Francisco Alegre i Alfonso Carrasco, que llavors no es coneixien. Al cap d’un temps es van tornar a trobar, es van presentar i van posar en marxa el germen de Spotoops, una app que està operativa des de fa a penes uns dies i que vol solucionar un problema que “patim tots els conductors en més o menys mesura”.

Alegre, que reconeix que comercialitzar una cosa així és complicat, apunta que l’aplicació és gratuïta i que està dirigida sobretot a comunitats, “veïns, companys de faena, amics… gent amb qui t’encreues cada dia l’hora d’arribar o d’anar-te sense adonar-te, igual que també pot ser molt útil per als transportistes i les caravanes”, explica Alegre, que indica que al cap del dia es produeixen moltes situacions quotidianes en què pot ser d’utilitat aquesta aplicació, que ja s’ha provat a Sevilla i a València durant el mes de març passat, coincidint amb les Falles.

Com funciona

L’aplicació basa el funcionament en quatre accions: geolocalitzar el vehicle per a recordar on està aparcat; oferir la plaça d’aparcament que ocupes, “si tu no ho fas, ningú ho farà per tu”; buscar en el mapa la plaça de què t’interessa el relleu; i acordar el relleu, envia i/o rep sol·licituds i aconsegueix un acord de relleu.

L’eina és intuïtiva, amb tres colors que ajuden l’usuari a conéixer l’estat en què està: geolocalitzat (taronja), oferint plaça d’aparcament (verd) o amb acord de relleu en vigor (roig).

Etiquetas
stats