Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alerta davant la crescuda de rius i barrancs per les intenses pluges

Desbordament del riu Palància a Sagunt.

elDiariocv

La crescuda de rius i barrancs és la conseqüència més cridanera de les intenses pluges arreplegades en el territori valencià aquest cap de setmana. Mentre a Oriola s'activava l'alerta per inundacions en el riu Segura, a València es desbordava el barranc del Carraixet.

La crescuda del Segura ha obligat aquest diumenge a decretar l'alerta a Oriola. D'altra banda, el barranc del Carraixent, a València, s'ha se n'ha eixit i ha tallat la carretera CV-304 que uneix Alfara del Patriarca amb Vinalesa, a la comarca de l'Horta.

El tancament de ports com els de Sagunt o Gandia i la suspensió de les classes aquest dilluns en alguns col·legis són unes altres de les conseqüències del temporal.

Precisament, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va acudir a última hora de la vesprada al Centre de Coordinació d'Emergències de L'Eliana per a rebre informació sobre la situació meteorològica acompanyat pel conseller d'Educació, Vicent Marzà, que informà sobre les mesures a adoptar en col·legis i instituts per a aquest dilluns. Les mesures consiteixen a suspendre les classes en mig centenar de centres educatius ubicats en la seua major part en la comarca de la Vega Baixa del Segura.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l'alerta taronja per temporal marítim, pluges i vent en les províncies d'Alacant i València i ha advertit que la part més adversa es registrarà fins el migdia del dilluns.

Aemet preveu acumulacions d'aigua de fins a 140 litres per metre quadrat en el litoral nord d'Alacant i de 100 l/m2 en el sud, mentre que en el nord de la província de València es preveuen acumulats de fins a 100 l/m2 en 12 hores, i de 140 l/m2 en el sud.

Com a fenòmens costaners, en el litoral sud d'Alacant es manté activada la preemergència taronja per vent de nord-est, amb força 8, de fins a 70 quilòmetres per hora, i per ones de fins a 4 metres d'altura.

També es preveu vent amb ratxes màximes de 70 km/h en el litoral nord i sud de la província de València, vent de nord-est força 7 i ones de 3 metres.

Etiquetas
stats