Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Trànsit va retirar el carnet a 10 conductors al dia per imprudències l’any passat

La Guardia Civil presta protección a 26.000 víctimas de violencia machista

Carlos Navarro Castelló

Infraccions greus que comporten la retirada del permís de conduir o multes que impliquen la pèrdua dels últims punts. Per alguna d’aquestes qüestions, una mitjana de 10 valencians van perdre cada dia la vigència del seu carnet durant l’any passat, la qual cosa suposa un descens del 17% respecte de l’any 2014.

Concretament, van ser 3.709 els conductors de la Comunitat Valenciana que es van veure en aquesta situació, segons ha informat la Direcció Provincial de Trànsit de València a eldiario.es.

Així, tots els afectats hauran de fer ara uns cursos de recuperació de punts i un examen en els centres oficials per a poder recuperar el permís de conduir.

Aquesta disminució en les pèrdues de vigència està relacionada, d’una banda, amb el descens del 4,8% en les sancions per excés de velocitat dels radars fixos i mòbils que es va produir l’any passat a la Comunitat.

De l’altra, també es va produir una baixada els delictes penals per positiu d’alcoholèmia, que ocasionen la pèrdua del permís. En aquest sentit, la Guàrdia Civil va portar a judici l’any passat 1.165 conductors per haver duplicat la taxa d’alcohol, un 12% menys que el 2014.

També van baixar els delictes penals pel fet de conduir sense carnet o amb el carnet retirat, que han passat de 347 el 2014 a 319 l’any passat.

Aquestes infraccions estan tipificades com a delictes penals que poden ocasionar una pena de presó de fins sis mesos, multa de fins 288.000 euros, faenes en benefici de la comunitat de fins 90 dies i la privació del dret a conduir per un temps entre un any i quatre.

Etiquetas
stats