Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Transparència insisteix davant els 106 assessors de la Generalitat perquè publiquen els seus currículums després que només 9 ho feren voluntàriament

La consellera Rosa Pérez Garijo interviene en las Corts

Laura Martínez

0

La Direcció General de Transparència ha començat a enviar escrits als assessors de la Generalitat Valenciana recordant alguns protocols d’actuació. En el mateix escrit el departament adscrit a la conselleria de Rosa Pérez Garijo insisteix davant els treballadors, triats per lliure designació, perquè publiquen els seus currículums com fan la resta dels alts càrrecs.

En els nou mesos de legislatura, només nou assessors han donat consentiment perquè es publique informació relativa a la seua trajectòria laboral. Si bé no és un aspecte obligatori, com sí que passa amb els directors generals o els secretaris autonòmics, la conselleria considera que és un aspecte rellevant.

El decret que desplega el Codi de Bon Govern recomana la publicació d’informació relativa a la trajectòria laboral del personal eventual, encara que puntualitza que hi cal el consentiment del treballador. Estableix, “com a mínim”, la retribució, el departament a què l’assessor està adscrit i les funcions que hi exerceix. Aquests aspectes sí que estan reflectits en el portal de transparència GVA Oberta.

No obstant això, en la comunicació enviada, s’insisteix perquè es presente. “Encara que no és una obligació estricta, reforça el compromís del Consell amb la transparència i és coherent amb els principis i els valors del Codi de Bon Govern”, assenyala la nota enviada aquesta setmana als assessors de l’executiu autonòmic.

Dels 120 assessors de la Generalitat, només nou poden consultar-se obertament en el portal de Transparència: un en la Vicepresidència segona, dos de Sanitat, un de Justícia, un d’Economia Sostenible i quatre de Transparència, encara que fonts d’aquest departament assenyalen que el currículum que falta està enviat i pendent de publicació. Els currículums publicats són els d’Isabel Donet, cap de gabinet de Dalmau; Salvador Broseta, responsable d’assumptes parlamentaris en Justícia; José Martínez Rubio i Damián Martínez, cap de gabinet i assessor de Sanitat; i Gonzalo Guillén, Alexis Lara, Vicente Alapont i Jaume Giner, tots treballadors del departament de Pérez Garijo.

Etiquetas
stats