Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Tribunal de Comptes cita dos exconsellers de Camps pel rescat de l’empresa de la Fórmula 1 amb diners públics

L’exconsellera Lola Johnson amb l’expresident de la Generalitat Alberto Fabra

Miguel Giménez

València —

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València investiga –en dues peces separades– les irregularitats detectades en la contractació i la gestió de la Fórmula 1 a València, el conegut com a cas Valmor. Precisament, el pròxim 24 de gener ha de declarar davant de la jutgessa l’expresident de la Generalitat Francisco Camps en qualitat d’imputat per les negociacions perquè la capital valenciana acollira el Gran Premi de velocitat.

No obstant això, aquestes no són les úniques causes obertes que investiguen el que ha passat en la Fórmula 1. El Tribunal de Comptes també indaga les presumptes irregularitats que s’hagen pogut cometre i ha citat a declarar el pròxim 1 de febrer a Madrid dues exconselleres populars d’Educació, Cultura i Esport, Trini Miró i Lola Johnson, (amb quatre exalts càrrecs del Consell més i exdirectius del Circuit del Motor: José Miguel Escrig, Julio García, Blanca Tomás i Luis Lobón). Així mateix, els comunica que han de personar-se “assistides d’advocat”.

El procediment iniciat pel Tribunal de Comptes té lloc en paral·lel i de manera independent al procés penal i té com a objecte reintegrar a les arques públiques els diners que s’hagen pogut malversar arran de l’adquisició de la mercantil Valmor Sports per part del Consell –la Generalitat calcula que aquesta operació va suposar unes pèrdues de 24 milions d’euros de diners públics.

El Tribunal va obrir la investigació arran d’una denúncia presentada per Compromís el 2013. La formació valencianista va denunciar llavors la compra de Valmor per part de la Generalitat que dirigia Alberto Fabra per un euro, assumint un deute superior a 30 milions d’euros. L’objectiu, recuperar els diners “malgastats” per la gestió dels governs del PP.

Etiquetas
stats