Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les Trobades posen l'accent en la generalització del valencià

Els participants en la trobada pel valencià de la Costera han recorregut els carrers de Barxeta.

elDiariocv

“Un país d'escoles és una aposta per una societat on l'ensenyament en valencià estiga present en tot el sistema educatiu, Infantil, Secundària, Batxillerat, Persones Adultes, FP, universitat..., i en tots els centres, públics i concertats, de tot el nostre territori, sense exempcions”, ha assegurat aquest dissabte Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, en referir-se a l'objectiu de les trobades d'escoles en valencià que s'han celebrat a Muro, Barxeta i Vilamarxant. Moreno ha afegit que «no podem privar ningú d’estudiar en valencià, de garantir el dret i l’accés al programa òptim, que és l’ensenyament en valencià, tal com ho rereflecteixen els bons resultats acadèmics de l’alumnat.

Escola Valenciana ha posat, axií, l'accent en la generalització del valencià en els actes convocats aquest cap de setmana. Segons dades de l'organització, unes 25.000 persones han participat en les trobades celebrades a les comarques de la Costera, l'Alcoià-Comtat i el Camp de Túria.

A Barxeta, a la comarca de la Costera, han participat en les diverses activitats prop de 10.000 persones, que han participat en diverses activitats. La festa pel valencià ha comptat amb la presència del director general de Política Educativa de la Generalitat, Jaume Fullana, així com representants dels pobles de la comarca, com és el cas de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que fou president d’Escola Valenciana i de la Coordinadora de la Coster

Una afluència similar ha tingut la trobada de Muro d'Alcoi, on la música i la dansa ha tingut un especial protagonisme entre les activitats lúdiques celebrades. A més de representants de municipis de la comarca de l'Alcoià-Comtat, han assistit a la trobada el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano i la cap dels Serveis Territorials d’Educació d’Alacant, Tudi Torró.

La trobada de Vilamarxant, al Camp de Túria, ha aplegat unes 5.000 persones, segons l'organització. Una cercavila amb música de xaranga i de tabalet i dolçaina ha marcat les activitats.

Etiquetas
stats