eldiario.es

9

La UCO constata que els arxius del Pla Eòlic van ser manipulats sis dies abans de l'operació policial contra Zaplana

Un lligall de documents hauria sigut "extret i revisat" segons un informe de la Guàrdia Civil, apuntant al marit d'una exdirectora general de Zaplana

El marit d'una exdirectora general de Zaplana va accedir als arxius del Pla Eòlic dies abans de la intervenció de la UCO

La Generalitat abre expediente a un funcionario por los documentos del caso Erial

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana EFE

El lligall de documents del Pla Eòlic que forma part de l'operació policial per la qual s'ha detingut a l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, hauria sigut "extret i revisat", segons l'informe de la UCO (Unitat Central Operativa) de la Guàrdia Civil. D'aquesta manera es confirmaria la manipulació de la documentació que hauria fet el cap de servei de l'IVACE, Alfonso Roselló -marit d'una exdirectora general del govern de Zaplana- el dia 16 de maig, 6 dies abans de l'inici de l'operació Erial.

Aquest informe de la Guàrdia Civil que publica El Mundo explica que "s'ha detectat un lligall de folis referents a la zona 6 del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, el qual estava sobre una caixa i que, a diferència de la resta de la documentació no estava arxivat, donant l'aparença que havia sigut extret i revisat, per a després depositar-ho en la prestatgeria".

La informació confirmaria que va haver-hi algun tipus d'espionatge o filtració que hauria permés Roselló avançar-se a l'operació policial i accedir als documents influents en la investigació situats en un arxiu a Riba-roja. Així, aquesta documentació es refereix a la concessió de la zona 6 del Pla Eòlic que es va adjudicar a l'empresa de la família Cotino, Sedesa, la qual tenia una participació del 25 % del total de Projectes Eòlics Valencians.

Cal recordar que en el cas Erial Eduardo Zaplana està investigat per delictes de blanqueig de capitals, suborn, malversació i prevaricació.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha