Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La UDEF escorcolla la Conselleria de Sanitat valenciana per la investigació contra el nebot de Rafael Blasco

L'exgerent de l'Hospital Provincial de València, Sergio Blasco (a la dreta)

elDiariocv

València —

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) s’han personat aquest dijous en dependències de la Conselleria de Sanitat per sol·licitar documentació d’etapes anteriors del govern del PP.

L’operació es dirigeix contra Sergio Blasco, exgerent de l’Hospital General de València i nebot de l’exconseller de Solidaritat i exdiputat popular en les Corts, Rafael Blasco, condemnat pel cas Cooperació, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de l’operació.

En total, la UDEF està duent a terme una vintena d’escorcolls a la recerca de diferent documentació relativa a la investigació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 6 de València sobre el nebot de l’exconseller Blasco.

Els agents s’han presentat aquest dijous al matí a la Conselleria de Sanitat i han sol·licitat expedients pertanyents a etapes de l’anterior govern popular.

EU va denunciar el cas el 2014

L’ara eurodiputada d’EU, Marina Albiol, va denunciar davant de la Fiscalia Anticorrupció el 2014 una presumpta trama de corrupció ordida pels Blasco entorn de l’adjudicació de, com a mínim, 24,9 milions d’euros. Albiol, a partir de diverses confidències anònimes, va establir “un mapa de la presumpta trama i de les connexions evidents amb la família de l’exconseller Rafael Blasco i del gerent de l’Hospital General de València, Sergio Blasco”.

La documentació aportada per EU demostraria la creació d’una xarxa d’empreses a l’entorn de les adjudicacions –milionàries i fora de preus de mercat– i relacionades amb Francisco José Escandell Vila, presumpte amic dels Blasco. Aquestes companyies van rebre, coincidint amb l’arribada de Sergio Blasco a l’Hospital General, nombrosos contractes, en un principi per serveis de manteniment i neteja i, al cap d’uns quants anys, de manera més especialitzada, adjudicacions importants de gestió sociosanitària.

Per exemple, segons Albiol, l’empresa Out-Log SL “va rebre el 2007 l’adjudicació del servei integral de logística per 10,5 milions i el 2010 va rebre 18,8 milions per la gestió logística”. Albiol també va qualificar d’“increïble” que una de les empreses d’Escandell Vila, Corporación Sociosanitaria del Mediterráneo SL, fóra venuda el 14 de maig de 2012 a Francisco José Blasco Perepérez, presumiblement germà de Sergio Blasco Perepérez i llavors accionista de l’esmentada societat.

“A partir d’ací –va explicar Albiol– hem pogut establir les connexions amb unes quantes empreses vinculades al negoci sociosanitari i localitzades a Alzira fins a arribar a Sanygestión 2012 SL, en què trobem un altre membre de la família Blasco, concretament Francesc Manel Blasco Tello, nebot de Sergio Blasco”.

Sergio Blasco va dimitir el 2014. Llavors, treballava per exportar el model Alzira, la privatització de la sanitat pública valenciana, a uns quants països d’Hispanoamèrica i d’Àfrica.

stats