eldiario.es

9

Una jutgessa imputa l’excap de la UDEF que va investigar el cas Gürtel arran d’una querella de Pablo Crespo

La titular del Jutjat d’Instrucció número 39 de Madrid cita a declarar com a testimonis 24 funcionaris del Cos Nacional de Policia

L’excap de la UDEF va lamentar en el Congrés dels Diputats les pressions i les querelles amb què es va tractar de “desestabilitzar” la instrucció del cas Gürtel

L’Audiència Provincial de Madrid estima el recurs de reforma que va interposar Crespo contra la resolució de la magistrada que donava carpetada a la seua querella

Manuel Morocho, inspector jefe de la UDEF, durante su comparecencia en el Congreso

Manuel Morocho, inspector en cap de la UDEF, durant la seua compareixença en el Congrés.

L’excap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, l’inspector Manuel Morocho, ha sigut imputat per un presumpte delicte de falsificació de document públic arran d’un querella de Pablo Crespo, exsecretari d’Organització del PP de Galícia condemnat a 13 anys i tres mesos de presó en la peça sobre els contractes de la trama Gürtel per als estands de la Comunitat Valenciana en Fitur.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 39 de Madrid ha citat a declarar el pròxim 30 de gener l’excap de la UDEF i un altre funcionari de la policia després d’haver estimat l’Audiència Provincial de Madrid el recurs de reforma que va interposar Crespo contra la resolució de la magistrada del 5 de novembre passat que donava carpetada a la seua querella. La Fiscalia es va adherir al recurs de l’empresari i expolític del PP condemnat pel cas Gürtel.

La defensa de Crespo qüestiona les signatures de les actes d’uns quants escorcolls al febrer del 2009 per part de l’excap de la UDEF i d’un altre funcionari i les de l’acta de l’interrogatori d’Isabel Jordán, administradora de diverses empreses de la trama i que va col·laborar amb la justícia. La querella de Crespo considera que és impossible que els funcionaris de la UDEF pogueren signar totes dues actes alhora.

El 'número dos' de la trama Gürtel, Pablo Crespo. / Marta Jara

El 'número dos' de la trama Gürtel, Pablo Crespo. Marta Jara

La defensa de Crespo va plantejar la qüestió en l’Audiència Nacional, però el tribunal es va negar a anul·lar els escorcolls. Ara, la jutgessa revoca la seua resolució, per la qual donava carpetada a la querella de Crespo, i cita com a testimonis 24 agents del Cos Nacional de Policia. En una interlocutòria del 24 de desembre passat, la magistrada ha lliurat un ofici al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana i a la secció segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional sol·licitant els vídeos de les declaracions de Morocho i de l’altre agent en els judicis orals del cas Gürtel. 

L’inspector cap de la UDEF Manuel Morocho va lamentar, durant la seua compareixença en la comissió d’investigació del Congrés sobre el finançament il·legal del PP, les pressions i les querelles amb què es va tractar de “desestabilitzar” la instrucció del cas Gürtel (els dirigents del PP investigats pel macrocàs de corrupció van interposar fins a set querelles contra el policia).

En aquella compareixença, Morocho va afirmar que hi havia indicis que l’expresident del Govern, Mariano Rajoy, va rebre pagaments de la ‘caixa B’ del Partit Popular que manejava el tresorer, llavors Luis Bárcenas. Crespo també va carregar contra Morocho durant l’interrogatori a què va ser sotmés pel jutge Pablo Ruz durant la fase final de la instrucció del cas Gürtel. “Els informes de la UDEF són novel·les, tenen un dèficit de veritat”, va dir llavors.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha