eldiario.es

Menú

UGT-PV i CCOO-PV avalen l’acord valencià per al Senat

Ambdós sindicats consideren necessària una “veu potent” que represente i defense els interessos de la Comunitat Valenciana

Advoquen també per la reforma del Senat perquè siga una verdadera cambra de representació territorial

- PUBLICIDAD -
La cabecera de la manifestación del 1 de Mayo en Valencia

La capçalera de la manifestació del Primer de Maig a València convocada per UGT-PV i CCOO-PV @ugtpv

El president Ximo Puig, malgrat el veto de Pedro Sánchez i la direcció socialista, continua sumant suports a l’acord valencià (PSPV, Compromís i Podem) per a aconseguir imposar-se en les candidatures al Senat en les eleccions del pròxim 26 de juny. Així, si aquest dimecres, més de 200 alcaldes i portaveus socialistes mostraven públicament el seu suport a aquesta ‘entesa’, ara han estat els sindicats UGT-PV i CCOO-PV els que s’han manifestat en aquesta mateixa línia.

Així, han explicat que davant de l’emergència econòmica i social, les centrals sindicals consideren necessària “una veu potent que represente i defense els interessos del poble valencià”. De la mateixa manera, advoquen per impulsar una reforma d’aquesta cambra “que actualment s’ha convertit en un cementeri d’elefants”.

Els sindicats mostren la seua preocupació davant de l’emergència social que implica l’increment de la desigualtat i de la pobresa, que, unit a la pèrdua de drets laborals, “han deixat en una situació de vulnerabilitat una part significativa de la població”. Adverteixen de la necessitat d’atendre aquesta realitat des d’unes institucions polítiques que ja fa massa temps que estan en interinitat.

Adverteixen a més que la Comunitat Valenciana està infrafinançada, per la qual cosa assenyalen les dificultats del Govern valencià per a garantir la qualitat dels serveis públics i millorar l’atenció social. Insten, per tant, els partits que defensen els interessos de la majoria treballadora a fer un front comú que permeta la reversió de les retallades i el finançament de les polítiques socials. “I això només serà possible si aconseguim que la cambra baixa no bloquege qualsevol projecte que vaja en aquest sentit”, asseguren.

UGT-PV i CCOO PV advoquen també per la reforma del Senat perquè siga una verdadera cambra de representació territorial. “Actualment és una institució injuriada, perquè no es considera útil. No obstant això, la ciutadania aspira al fet que estiga al servei dels interessos de la majoria social i que no siga un lloc de retir de la classe política”, manifesten.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha