Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El tram València-Castelló del Corredor Mediterrani estarà operatiu al començament del 2017

El ministre en funcions Rafael Català durant la visita a les obres del tercer fil a Puçol

Carlos Navarro Castelló

València —

Les obres del tram València-Castelló del Corredor Mediterrani ja tenen data d’acabament.

El ministre de Foment en funcions, Rafel Catalá, ha assegurat aquest dijous en una visita a les obres del tercer carril a Puçol que la infraestructura estarà operativa en el primer trimestre del 2017, fet que implica un retard de més d’un any amb l’últim termini oferit de manera oficial per la seua predecessora, Ana Pastor.

Catalá ha explicat que l’acabament de la instal·lació del tercer fil entre Castelló i València implicarà l’arribada de l’AVE a la capital de la Plana i el restabliment del servei normal de la línia C-6 de Rodalia, que, segons el ministre, recuperarà el mateix servei i fins i tot millorarà les freqüències una vegada acabades les obres.

Pel que fa als problemes que pateix la línia esmentada, ha demanat disculpes als usuaris afectats i ha atribuït els problemes i els retards de les obres a “les dificultats tècniques que entranya compatibilitzar les faenes amb el servei diari”.

Catalá també ha manifestat el seu compromís amb el túnel passant de València, projecte vinculat al Parc Central que ha de donar eixida en subterrani cap a Castelló i Barcelona als trens que entren a la futura estació central soterrada, que substituirà l’actual de Joaquín Sorolla.

No obstant això, ha puntualitzat que aquest projecte haurà d’estudiar-se amb criteris d’“estabilitat financera” pel seu cost tan alt.

Sobre l’absència del projecte esmentat en el document remés a la Comissió Europea, ha assegurat que s’hi inclourà i que sempre s’ha tingut en compte aquest projecte des de Foment.

Catalá ha assegurat que tots els trams del Corredor Mediterrani estan ja adjudicats o en obres, encara que ha reconegut que hi ha hagut problemes tècnics que han retardat l’inici d’obres i que han obligat a refer els projectes d’alguns trams.

Per aquest motiu, ha informat que en les pròximes setmanes presentaran un estudi detallat de l’estat de la situació del Corredor des de Catalunya fins a Andalusia tram per tram, una iniciativa reivindicada des de fa mesos tant pel Govern valencià com pel català.

Etiquetas
stats