Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València avisa amb adhesius del final de la concessió de 500 nínxols

Una de las pegatinas de aviso en un nicho del Cementerio General de Valencia

Milers de valencians aprofiten aquests dies, especialment el divendres 1 de novembre, dia de Tots Sants, per a acostar-se als cementeris de València a honrar els seus difunts.

De segur que més d’un s’emportarà una sorpresa quan es trobe un adhesiu de l’Ajuntament en el nínxol del seu parent o ésser estimat amb la llegenda “Avís, per a exhumar”.

Sobre això, fonts municipals han explicat que des de la Delegació de Cementeris es du a terme aquesta pràctica cada quatre mesos.

En aquest cas, s’ha procedit a la col·locació d’aquests avisos al mig miler de nínxols les concessions dels quals van caducar entre el gener i l’abril.

Les mateixes fonts han explicat que quan passa això i cap familiar es posa en contacte amb l’Ajuntament per a procedir a la renovació, des de Cementeris es publica la finalització del termini (poden ser 5, 10, 20 o 50 anys) en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), en el tauler electrònic de l’Ajuntament i a més s’envia una carta a la persona que consta com a titular i als seus familiars: “Si encara així no s’obté resposta, es posa l’adhesiu durant un termini prudencial de temps, després del qual es procedeix a exhumar si no hi ha comunicació de cap interessat”.

En aquest sentit, els responsables municipals han estimat que al voltant d’un 40% dels afectats regularitzarà la situació del seu difunt aquestes dates gràcies la col·locació de l’adhesiu.

Més incineracions que soterrars

L’Església catòlica ha prohibit escampar les cendres dels difunts i també que siguen conservades a casa, segons el nou document aprovat pel papa Francesc.

Aquesta nova doctrina afectarà a València milers de persones, ja que, segons fonts municipals, al llarg de l’any passat 4.550 persones van incinerar els seus difunts.

Aquesta pràctica no ha deixat d’incrementar-se. Així, des de l’any 2008 en què es van fer 3.100 incineracions, han pujat un 46,7%. Enguany, fins al 30 de setembre, se n’han fet 3.400.

Per contra, en el cas dels soterrars, la tendència ha estat justament la contrària. Dels 4.200 soterrars de l’any 2008 s’ha baixat per davall dels 3.900 dels últims tres anys. Enguany, fins al 30 de setembre s’han fet 2.800 inhumacions.

Així, actualment el 55% de les defuncions acaben en incineració i el 45% en enterrament.

L’Església recomana que les cendres del difunt romanguen en un lloc sagrat. En aquest sentit, l’Ajuntament acaba d’habilitar un segon depòsit de cendres al Cementeri General.

161 funerals a pobres de solemnitat

Què passa quan una persona sense recursos mor i no té qui es faça càrrec de les despeses del funeral? En aquests casos, s’activen els anomenats soterrars de beneficència.

Així, el mateix Ajuntament de València oficia una cerimònia senzilla, però digna per a aquestes persones. Des de Cementeris han comentat que cada any solen fer-se mig centenar d’aquests soterrars.

En concret, l’any passat se’n van produir 61 i enguany ja n’hi ha hagut 44.

Dispositiu de l’EMT per a Tots Sants

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha preparat reforços en diverses línies amb motiu del dia de Tots Sants.

Així, es reforçaran les línies 9, 10 i 99 fins al dia 1 de novembre inclòs. Precisament, en aquesta última línia s’espera

Etiquetas
stats