Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge de València inicia la “caça” als ultres d'extrema dreta: dos nous detinguts per les agressions del 9-O

Agressions el 9 d'Octubre.

Sergi Pitarch

La policia nacional ha detingut dos membres més de l'extrema dreta que van participar en les agressions als assistents a la manifestació per la llengua el passat 9 d'Octubre a València. Aquests arrests es produeixen dies després que el titular del jutjat d'Instrucció número 15 de València, Vicente Ríos, ordenara prosseguir amb la persecució de tots i cadascun dels protagonistes de les accions violentes i possibles delictes d'odi contra els assistents a la marxa.

Els dos detinguts són veïns de València i haurien participat directament en les agressions. De fet i com va explicar el jutge en una providència, entre els 14 imputats i citats a declarar no es trobaven tots els que van participar en els fets.

El magistrat ha demanat també els vídeos de seguretat de les càmeres de tràfic de la plaça de Sant Agustí i l'avinguda de l'Oest per aconseguir identificar tots els agressors i incitadors entre més de 300 ultres que es van concertar via xarxes socials en una concentració no autoritzada pel Govern. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, la majoria d'arrestats són membres de la penya del València CF Ultres Yomus encara que també hi ha membres de l'anticatalanisme d'extrema dreta valencià.

En una primera operació, la policia nacional va detenir 13 persones vinculades amb les agressions. Una vegada oberta la recerca en el jutjat i gràcies a l'aportació d'imatges de les acusacions i la Unió de Periodistes Valencians, el jutge va imputar una altra persona i va demanar més perquisicions. Aquesta setmana, agents de la policia han identificat i detingut dos agressors més.

Els investigats han sigut imputats per delictes d'odi -contra els drets fonamentals-, agressions i desordres públics. En els pròxims dies s'esperen nombroses detencions i imputacions.

Els primers imputats ja han sigut citats a declarar durant el mes de desembre. De moment són catorze els investigats: Juan Manuel Bustos Vázquez, Alejandro Ramírez Mendoza, Vicente Javier Estruch Cortés (àlies L'Alfarrasí i membre de Yomus), Vicente Rincón Carrasco, Nestor Franco Castelló (Yomus), Florin Robert Druss, Faustino Ortiz Pérez, Javier Cervera Sales (va haver de dimitir com a president de la Curva Nord, penya del València CF), Rubén Añó Añón (Yomus), Blai Bresó Benet, Gustavo José Soriano Feliu, Francisco Javier Micó Estellés (Yomus), Víctor Manuel Ramos Calvo, Vicente Igual Gutiérrez. S'esperen noves imputacions en els pròxims dies.

Etiquetas
stats