Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València homenatja per primera vegada en una 'mascletà' de Falles al col·lectiu LGTB i a la dona

La mascletà ha utilitzat els colors de la bandera LGTB.

“Ha sigut un detall per al col·lectiu LGTB, un col·lectiu que de vegades ho passa malament i se sent marginat, perquè agafen forces i lluiten per ser feliços; ha sigut un homenatge a la diversitat, al moviment LGTB i a la dona”.

Així ha explicat José Luis Giménez, propietari de la pirotècnia Vulcano, el gest que ha tingut aquest dimarts en la 'mascletà' que ha disparat a la plaça de l'Ajuntament de València amb motiu de les Falles, en la qual per primera vegada en la història d'aquest acte faller s'ha reconegut al col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals (LGTB) tot dibuixant en el cel la bandera de l'arc de Sant Martí amb el fum de les carcasses.

Així mateix, ha comentat que s'ha mostrat també el color rosa en homenatge a la dona.

“La 'mascletà' ha corregut molt bé. Ha anat a molt bon ritme, el terratrèmol ha sigut impressionant i el final ha sigut un èxtasi total”, ha manifestat el responsable de Vulcano, una empresa situada en Villarejo de Salvanés (Madrid).

Pel que fa al material reglamentari utilitzat en el llançament d'aquest dimarts, ha indicat que s'han usat 148 quilograms i ha ressaltat que s'han introduït algunes “coses noves”, en la part digital i en volcans, que “han eixit de meravella”.

Des de la balconada de l'Ajuntament, l'alcalde de València, Joan Ribó, amb altres convidats, ha acompanyat les falleres majors durant l'espectacle pirotècnic.

Etiquetas
stats