Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València donarà ajudes de fins a 20.000 euros per a reformar pisos buits a canvi que es traguen en lloguer assequible

Anunci de lloguer.

Carlos Navarro Castelló

0

“Es tracta d’una aposta valenta i decidida per a millorar el mercat de lloguer actual a València, augmentant l’oferta de lloguer assequible, amb l’Ajuntament com a facilitador de la dinamització econòmica local, a través de la reforma d’habitatges, i mitjancer entre les dues parts (inquilins i propietaris), que n’ixen beneficiades de manera clara”.

Així ha explicat la regidora d’Habitatge de València, Isabel Lozano, l’esperit del Pla Reviure que prepara el consistori per incrementar l’oferta d’habitatge en lloguer a un preu assequible en la línia dels objectius acordats entre Compromís i PSPV en el Pacte del Rialto.

Segons Lozano, per mitjà d’aquest nou pla que es posarà en marxa al llarg d’aquest primer semestre de l’any, l’Ajuntament concedirà ajudes a particulars de fins a 20.000 euros perquè puguen reformar els seus habitatges buits, en concret, la cuina o el bany, així com instal·lar-hi aïllament tèrmic. Els propietaris que s’acullen a aquest pla cediran a canvi la gestió de l’habitatge al consistori perquè el traguen al mercat de lloguer a un preu assequible.

D’aquesta manera, el preu el fixarà l’administració local, però l’import mensual serà per al propietari, a qui el Consistori garanteix el cobrament.

Les mateixes fonts han explicat que “l’objectiu és animar els propietaris de pisos buits, a través d’ajudes, perquè reformen els seus habitatges, que traguen els seus pisos al mercat, de manera que s’incremente l’oferta i arribe a més gent, sobretot d’un perfil de treballador mileurista que no pot fer front al lloguer d’un pis en el mercat lliure”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es convertirà en una espècie d’intermediari entre els petits propietaris, que no podran superar els tres o quatre habitatges (perquè no copen les ajudes els grans tenidors d’habitatges com ara empreses, bancs o fons d’inversió) i els demandants.

El Pla Reviure compta amb un pressupost de 2 milions d’euros per a enguany, la qual cosa es traslladaria en uns 100 o 120 pisos que es podrien reformar i traure al mercat del lloguer.

Segons Lozano, “aquesta iniciativa suposarà aprofitar tots els recursos que té l’Ajuntament de València per a generar faena, posar en el mercat de lloguer habitatges actualment buits i facilitar preus justos a les persones que tenen faena i que busquen un habitatge a la ciutat”.

Tal com va informar eldiario.es, al cap i casal els preus es van incrementar l’any passat un 11,5% (un punt i mig més que el 2018) fins als 10,36 euros registrats el 31 de desembre passat, quasi el doble que al maig del 2014, quan van tocar fons amb 5,81 euros el metre quadrat, el preu més baix des de l’inici de la crisi l’any 2008.

A més, s’ha superat amb escreix el preu màxim històric registrat en la capital valenciana al gener del 2008, quan es va arribar a 8,83 euros. A partir d’aqueix moment, el mercat es va desplomar un 48% fins al maig del 2014.

Etiquetas
stats