eldiario.es

9

Vicent Soler anuncia la dimissió com a diputat en ple conflicte per les retallades en la Generalitat Valenciana

El conseller d'Hisenda deixa el seu escó per a lliurar-se de l'agenda parlamentària i centrar la seua labor en un finançament autonòmic just

Soler assegura que al juliol els ajustos necessaris eren 438 milions, però que la situació és canviant i la caiguda d'ingressos per la falta de Govern i pressupostos pot rondar els 1.000 milions

Vicent Soler comunica a los periodistas su dimisión en las Corts Valencianes.

Vicent Soler comunica als periodistes la dimissió de diputat en las Corts Valencianes.

El conseller d'Hisenda, el socialista Vicent Soler, ha anunciat aquest dijous que renuncia a l'acta de diputat en les Corts Valencianes per a centrar la seua labor a aconseguir un finançament just per a la Comunitat Valenciana. Soler ha explicat que la seua intenció és alliberar-se de l'agenda parlamentària perquè la situació motivada per la falta de Govern i Pressupostos Generals de l'Estat està complicant la situació financera de la Generalitat Valenciana.

En roda de premsa en el Parlament autonòmic, Soler ha assenyalat que farà efectiva la seua renúncia a l'acta aquest mateix dijous i que serà substituït per Pedro Ruiz, que ocupava el número 13 de la candidatura del PSPV-PSOE. Ruiz és professor universitari i fill de l'exrector de la Universitat de València. Va ser incorporat a les candidatures per iniciativa personal del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Soler ha insistit que la situació d'inestabilitat ha provocat que la Generalitat deixe d'ingressar en 2019 al voltant de 1.000 milions d'euros. "El mes de juliol els 438 milions previstos eren suficients, si no són suficients tal vegada hàgem d'ampliar aqueixos ajustos", ha defensat.

El conseller d'Hisenda ha demanat "realisme i rigor" i ha recordat que mentre a Catalunya han tancat el pressupost, "una mesura molt traumàtica", en la Comunitat Valenciana continuen donant serveis.

El moviment de Soler es produeix en una setmana en la qual Compromís, soci del Govern del Botànic, ha reclamat més contundència davant del president en funcions, el socialista Pedro Sánchez, i el cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat una entrevista amb la ministra de Hisenda, María Jesús Montero, per a reclamar una solució "immediata" als problemes de finançament de la Generalitat Valenciana.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha