Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els centres d'atenció integral atenen a 101 dones maltractades en els primers sis mesos de l'any

El secretari autonòmico d'Igualtat, Alberto Ibáñez, amb la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando. Clara Ferrando.

elDiariocv

Un total de 101 dones víctimes de maltractaments i 122 menors que estaven al seu càrrec han sigut acollits i atesos durant els sis primers mesos d'enguany en els centres residencials especialitzats en l'Atenció Integral a Dones Víctimes de Violència de Gènere de la Generalitat, segons ha assenyalat el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives disposa de centres residencials especialitzats per a les dones víctimes de violència, soles o acompanyades per fills o filles menors al seu càrrec que, donada la gravetat de la situació de violència, necessiten d'un allotjament alternatiu que els preste acollida i protecció.

En els centres residencials, ha assegurat Ibáñez, se'ls ofereix un “clima càlid i propici a la convivència solidària entre les dones i els xiquets i xiquetes, amb la finalitat de prestar-los una ajuda psicològica i suport social, facilitant-los els mitjans que els ajuden a superar la situació de violència patida”.

Així mateix, des dels centres se'ls facilita també suport a la formació i inserció laboral, “estimulant la seua motivació, promoció de la seua formació general i complementària i suport en la cerca d'ocupació”, ha indicat el secretari autonòmic.

Respecte a les 101 dones i 122 fills i filles acollits en els centres especialitzats durant el primer semestre d'enguany, un total de 49 dones i 55 menors han sigut atesos en els dos centres d'Alacant, 27 dones i 40 xiquets en el de Castelló i 25 dones i 27 xiquets en el de València.

Xarxa “insuficient”

El secretari autonòmic d'Igualtat ha qualificat d'“insuficient” la xarxa que hi havia en aquests últims 20 anys, i ha afegit que, per aquest motiu, des de la conselleria s'està ultimant la entrada en funcionament d'un nou servei, que suposa “un increment de places i professionals”, amb noves figures com els psicòlegs i educadors infantils, que desenvoluparan programes individualitzats i integrals per als menors víctimes d'aquestes agressions.

Així mateix, ha concretat Alberto Ibáñez, el nou model de centres contempla una reducció de la ràtio fins a un màxim de 20 places en els centres de recuperació integral o l'ampliació de l'estada en aquestes instal·lacions, passant de mig any a un any sencer.

Paral·lelament a l'augment de places residencials, el secretari autonòmic ha indicat que es genera una xarxa d'habitatges tutelats, “on les dones podran estar fins a un període de dos anys acompanyades per equips multidisciplinars, i s'aplicaran una sèrie de mesures per a afavorir l'emancipació i autonomia d'aquestes dones”.

Nou centre d'emergència a València

D'altra banda, Ibáñez ha recordat que la Conselleria d'Igualtat obrirà un nou centre d'emergència a València, un recurs especialitzat de curta estada, que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere així com als fills i filles que l'acompanyen, i des del qual se'ls proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada.

En la província de València no hi ha en l'actualitat de cap recurs d'aquest tipus. El centre disposarà de 13 places i serà atès per un equip multidisciplinari format per 11 professionals. Fins avui, la Conselleria disposa d'un centre d'emergències ubicat en la ciutat d'Alacant, amb 12 places per a dones víctimes i els seus fills i filles i 4 places d'aquestes característiques en el Centre d'Atenció Integral a Castelló.

Centres d'Acolliment per a dones en risc d'exclusió

Paral·lelament, la Conselleria d'Igualtat compta amb una xarxa de 13 centres especialitzats, concretament 6 centres d'acolliment i 7 habitatges tutelats per a dones en situació o risc d'exclusió social i en les quals la Generalitat ha atès durant el primer semestre del 2017 un total de 294 dones.

Aquest servei públic té per objecte la reintegració social de les dones en situació o risc d'exclusió social i requereix la prestació d'una atenció residencial, a més d'una sèrie de serveis d'atenció professional especialitzada.

Així, a més d'oferir allotjament i manutenció a les dones acollides, disposen d'un equip de psicòlegs, treballadors socials i educadors per a promoure la seua inserció social i laboral.

“Des del Consell seguirem treballant per a oferir i ampliar les oportunitats de les dones en risc d'exclusió social i els seus fills”, ha explicat Ibáñez.

Etiquetas
stats