Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Xest i la ‘cursa del segle’

Una gran quantitat d’aficionats esperen i fotografien Valentino Rossi a Xest

Miguel Giménez

València —

Gairebé impossible trobar una habitació lliure a València i a la contornada i 110.000 entrades venudes —des d’abans de la polèmica acció que va protagonitzar Valentino Rossi fa quinze dies i que va fer caure el pilot espanyol Marc Márquez a terra. D’aquesta manera es presenta el cap de setmana en què es disputarà al Circuit Ricardo Tormo de Xest la que ja s’ha venut com la ‘cursa del segle’, en què s’ha de decidir qui és el campió del món de Moto GP entre el pilot italià, que parteix amb avantatge en la general, però que haurà d’eixir l’últim per la penalització imposada després de fer caure Márquez a la pista, i el mallorquí Jorge Lorenzo.

València esdevé aquest cap de setmana la capital mundial del motor, i n’hi ha per a això i per a molt més. L’expectació generada és molt gran després dels episodis viscuts durant les últimes setmanes i per una rivalitat que s’ha traslladat fora de la pista, on s’ha escenificat també l’enfrontament entre ‘rossistes’ —no sols italians— i detractors del pilot azzurro. Fins a 2.000 italians es preveu que es desplacen a València amb entrada, als quals caldria afegir-ne un altre miler que viatjaria sense localitat per a seguir un esport que desperta passions.

'Alt Risc'

Per evitar que hi haja incidents, la Guàrdia Civil ha mobilitzat 1.200 agents que vetlaran per la seguretat durant el cap de setmana en un Gran Premi que ha estat declarat d’alt risc per la Comissió Antiviolència, un fet insòlit en un esport que no es caracteritza precisament pels incidents entre els aficionats.

No obstant això, el director del Circuit, Gonzalo Gobert, no descarta que hi haja alguna baralla, “entra dins de les possibilitats”, encara que estaran “a l’aguait” perquè impere la tranquil·litat, segons ha assegurat en el programa ‘Al primer toque’ d’Onda Cero.

En l’operatiu intervindran agents de Seguretat Ciutadana, dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS), de Trànsit Aeri, experts en desactivació d’explosius, l’esquadró de cavalleria, efectius de la Policia Judicial, del Seprona, del servei Cinològic (assistència canina) i la Unitat de Reconeixement del Subsòl.

Etiquetas
stats