eldiario.es

9

Xest i la ‘cursa del segle’

València esdevé la capital mundial del motociclisme en acollir la prova que decidirà el campionat del món de Moto GP

Valentino Rossi i Jorge Lorenzo s’hi juguen el títol al cap de quinze dies de l’acció tan polèmica que va protagonitzar l’italià amb Marc Márquez

110.000 persones ompliran el Circuit Ricardo Tormo i és pràcticament impossible trobar una habitació lliure a València i a la contornada

1.200 agents de la Guàrdia Civil vetlaran perquè no hi haja incidents en un Gran Premi considerat d’“alt risc” per Antiviolència

Gran cantidad de aficionados esperan y fotografían a Valentino Rossi en Cheste

Una gran quantitat d’aficionats esperen i fotografien Valentino Rossi a Xest CIRCUITVALENCIA.COM

Gairebé impossible trobar una habitació lliure a València i a la contornada i 110.000 entrades venudes —des d’abans de la polèmica acció que va protagonitzar Valentino Rossi fa quinze dies i que va fer caure el pilot espanyol Marc Márquez a terra. D’aquesta manera es presenta el cap de setmana en què es disputarà al Circuit Ricardo Tormo de Xest la que ja s’ha venut com la ‘cursa del segle’, en què s’ha de decidir qui és el campió del món de Moto GP entre el pilot italià, que parteix amb avantatge en la general, però que haurà d’eixir l’últim per la penalització imposada després de fer caure Márquez a la pista, i el mallorquí Jorge Lorenzo.

València esdevé aquest cap de setmana la capital mundial del motor, i n’hi ha per a això i per a molt més. L’expectació generada és molt gran després dels episodis viscuts durant les últimes setmanes i per una rivalitat que s’ha traslladat fora de la pista, on s’ha escenificat també l’enfrontament entre ‘rossistes’ —no sols italians— i detractors del pilot azzurro. Fins a 2.000 italians es preveu que es desplacen a València amb entrada, als quals caldria afegir-ne un altre miler que viatjaria sense localitat per a seguir un esport que desperta passions.

'Alt Risc'

Per evitar que hi haja incidents, la Guàrdia Civil ha mobilitzat 1.200 agents que vetlaran per la seguretat durant el cap de setmana en un Gran Premi que ha estat declarat d’alt risc per la Comissió Antiviolència, un fet insòlit en un esport que no es caracteritza precisament pels incidents entre els aficionats.

No obstant això, el director del Circuit, Gonzalo Gobert, no descarta que hi haja alguna baralla, “entra dins de les possibilitats”, encara que estaran “a l’aguait” perquè impere la tranquil·litat, segons ha assegurat en el programa ‘Al primer toque’ d’Onda Cero.

En l’operatiu intervindran agents de Seguretat Ciutadana, dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS), de Trànsit Aeri, experts en desactivació d’explosius, l’esquadró de cavalleria, efectius de la Policia Judicial, del Seprona, del servei Cinològic (assistència canina) i la Unitat de Reconeixement del Subsòl.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha