Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig a Isabel Bonig: “La seua transparència és la de les aigües del Canal d’Isabel II”

Fran Ferri amb un rotllo de paper higiènic a l'intervenció sobre inversions

Laura Martínez

La presidenta i portaveu del PP valencià en les Corts, Isabel Bonig, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’han tornat a embrancar en un acalorat debat en la sessió de control al cap del Consell a compte de la transparència i la corrupció. “La seua transparència és la de les aigües del Canal d’Isabel II”, li ha respost el president.

Bonig, que s’ha presentat en la cambra amb una capsa amb documentació i informes desfavorables relacionats amb la Conselleria d’Igualtat que dirigeix la vicepresidenta Mónica Oltra, ha preguntat a Puig sobre les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que condemnen la Generalitat per no haver facilitat informació a l’oposició.

“Que vosté pregunte per transparència és humor negre com el de La Traca”, ha replicat Puig a la líder del PPCV, a qui li ha preguntat si dins de la capsa “van les factures de la Gürtel?”.

Alexis Marí canvia d’escó

El portaveu destituït de Ciutadans, Alexis Marí, que ha estrenat escó en l’hemicicle després d’haver estat rellevat en el càrrec de portaveu del seu partit per M. Carmen Sánchez, ha obsequiat amb una camiseta Ximo Puig en què es pot llegir: “Rajoy, sé fuerte. Te vamos a montar un pollo”, utilitzant com a model l’SMS del president del Govern a l’extresorer Luis Bárcenas i en referència a la reivindicació valenciana a l’executiu perquè el Govern augmente les inversions previstes per al 2017 a la Comunitat Valenciana.

Seguint amb les performances parlamentàries, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, hi ha acudit amb un rotllo de paper higiènic que simbolitza el que fa el PP valencià amb les reivindicacions que se signen en les Corts.

61 milions per al retorn de talent jove

El president ha anunciat aquest dimecres que el Consell destinarà 61 milions d’euros al pla GenT (Generació Talent) per al “retorn de talent emigrat”, que “en breu” llançarà la primera convocatòria. Els 61 milions es distribuiran en 2 anys per a crear llocs de treball que permeten el retorn dels joves titulats que han emigrat.

Puig ha assegurat que el pla econòmic a la Comunitat va millor que fa 20 mesos. “Per primera vegada en el Financial Times el que ix ja no és la corrupció, sinó que ací hi ha estabilitat jurídica i s’hi pot invertir amb garantia”, ha defensat el president, que ha afegit que li agradaria que encara “fóra més fàcil” invertir a la Comunitat.

Etiquetas
stats