Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig insta a no donar “ni un pas arrere” enfront del “terrorisme masclista”

El president valencià, Ximo Puig.

0

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat “intolerable” la cultura masclista que al seu judici està darrere de les últimes agressions sexuals en la comunitat autònoma i ha instat a no donar “ni un pas arrere” enfront del “terrorisme masclista”.

Puig s'ha expressat així després de preguntes dels periodistes sobre l'agressió sexual col·lectiva per la qual han sigut detinguts quatre homes a Callosa d'en Sarrià (Alacant) i després de la violació d'una xica de 17 anys a Borriana (Castelló) la passada Nit de cap d'any.

“El terrorisme masclista té moltes mirades i és evident que aquestes agressions que hi ha hagut aquests dies en la Comunitat Valenciana donen encara més fortalesa a la necessitat de combatre la ideologia que s'intenta situar en alguns àmbits i vol diluir el que significa el combat contra la violència de gènere”, ha assenyalat.

Per a Puig, “és evident que hi ha un combat ideològic”. “Darrere d'aquestes agressions masclistes el que hi ha és una cultura que encara pensa que l'home té dret sobre la dona i això és intolerable”, ha dit.

Per això ha cridat a combatre el masclisme, així com “el caldo de cultiu que facilita que alguns homes encara tinguen una actitud que només pot qualificar-se de terrorista”.

Puig ha advocat per “véncer junts al terrorisme masclista” com es va véncer al terrorisme etarra“, però, per a això, ha advertit que ”no es pot deixar cap porta oberta als que diuen que afecta tant a homes com a dones“.

El president autonòmic ha mostrat el seu suport a víctimes, familiars i amics d'aquestes, i ha condemnat “absolutament els culpables”.

“Els culpables són els violadors, els assassins, però la societat fracassa també quan es produeixen aquestes situacions, i per això no es pot obrir un debat irresponsable sobre la violència de gènere”, ha afegit.

Segons Puig, la violència masclista és “el primer problema real” que tenen Espanya i la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats