Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Eduardo Zaplana, traslladat de la presó a l'hospital amb problemes respiratoris

Eduardo Zaplana, en un dels escorcolls posteriors a la detenció.

EFE

0

L'exministre i expresident valencià Eduardo Zaplana ha sigut traslladat aquest dilluns a l'hospital de La Fe de València des de la presó de Picassent amb problemes respiratoris derivats d'un mal funcionament del seu pulmó esquerre, han informat fonts pròximes a la seua família.

Tant Institucions Penitenciàries com l'hospital valencià han confirmat el trasllat de Zaplana, que pateix leucèmia des de fa tres anys, encara que no n'han detallat els motius per raons de confidencialitat de la informació clínica.

L'exministre està a la presó des del 24 de maig després de ser detingut pel cas Erial, en el qual és investigat per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

El seu advocat, que ja en va demanar sense èxit la llibertat per raons humanitàries, ha remès avui un nou escrit a la titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València per a reclamar que se'l pose en llibertat condicional o, en defecte d'això, una mesura de presó atenuada.

En l'escrit apel·la al risc vital de l'exministre davant la gravetat del seu estat de salut, doncs pateix un quadre profund d'immunosupressió i un risc major de contraure infeccions.

La jutgessa ja va rebutjar al començament del mes de juny la seua posada en llibertat d'acord amb el criteri de la Fiscalia, que considera que hi ha risc de fugida i de destrucció de proves.

El passat 5 de juny, l'expresident valencià va ser traslladat durant unes hores al mateix centre hospitalari, en aqueix cas per a rebre el tractament i passar els controls habituals per la leucèmia.

Segons les fonts d'Institucions Penitenciàries, avui ha ingressat per decisió dels sanitaris de la presó de Picassent. Les fonts pròximes a la família han afegit que el trasllat s'ha realitzat d'urgència davant els problemes respiratoris que presentava.

Etiquetas
stats