eldiario.es

9

L'Advocacia de la Generalitat Valenciana conclou que Puig no havia d'abstindre's en el decret que va permetre la quitació al mitjà de què és accionista

El Govern valencià va encarregar un informe la setmana passada després de les diferents informacions que van revelar que el president de la Generalitat va votar el reglament de l'Institut Valencià de Finances que va permetre avalar l'operació de perdó de 1,3 milions d'euros a Editorial Premsa Ibèrica

Oltra assegura que correspon a les Corts Valencianes fixar la data de compareixença del president per aclarir el possible conflicte d'interessos que pot implicar tindre 178.000 euros en accions de 'Mediterráneo'

Mónica Oltra en la rueda de prensa del Consell.

Mónica Oltra en la roda de premsa del Consell.

L'Advocacia de la Generalitat conclou que el president de la Generalitat no s'havia d'abstindre el 15 de març de 2019 en l'aprovació del reglament de l'Institut Valencià de Finances (IVF) que va permetre fer la quitació de 1,3 milions d'euros a Editorial Premsa Ibèrica en la compra del Grup Zeta. La vicepresidenta Mónica Oltra ha revelat aquest divendres que després del passat ple del Consell i per les informacions aparegudes en diferents mitjans, inclòs eldiario.es, van encarregar l'informe als serveis jurídics per a conéixer si hi ha algun conflicte d'interessos respecte a l'aprovació del decret.

Oltra ha defensat també que el president Puig compareixerà quan li ho demanen les Corts Valencianes. "El president de la Generalitat ha dit per activa i per passiva que compareixerà en les Corts, però són les Corts les que fixen el calendari. Quan fixen el calendari anirà. Els governants han de donar explicacions. El mecanisme està en marxa", ha dit.

La vicepresidenta i portaveu ha repetit els arguments que va donar la setmana passada per a defensar que el decret no es va fer "ad hoc" per afavorir un grup mediàtic. "El decret esmentat és una disposició de caràcter general i no és un acord d'aprovació d'una determinada mesura", ha argumentat.

Sobre les informacions a propòsit de les accions de Puig que continuen apareixent en mitjans de comunicació i que han portat l'oposició a presentar diferents mesures, Oltra ha dit que espera que el tema de les accions, que són patrimoni personal del president, no acabe desgastant el Consell o el president: "Espere que no afecte".

[Manuel] Illueca va ser molt "responsable" d'eixir a comparéixer davant els mitjans i demanar una compareixença en les Corts, ha dit sobre el director general de l'IVF, que sí que ha demanat personalment acudir al Parlament valencià. "És una cosa normal en una democràcia avançada i és el que havia d'haver passat sempre. Des del primer 'amiguet de l'ànima'", ha explicat.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha