Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Anuncis de prostitució al costat d'un altre del 016 contra els maltractaments en una guia de Torrevella finançada per l'administració

L'anunci del 016 al costat dels de prostitutes en la guia de Torrevella

Emilio J. Salazar

Alacant —

0

La guia de serveis i notícies de Torrevella 'Torreguía' compta en el seu número de principis d'agost amb els seus ja habituals anuncis de prostitució i de contactes, als quals cal sumar en aquesta ocasió una imatge contra la violència masclista. D'aquesta forma es pot llegir en la mateixa pàgina el titular “Espai segur i lliure de violència de gènere” amb un altre de “Joveneta boniquíssima, bufons pits” o “Asiàtiques”.

Una contradicció que suposaria al seu torn l'incompliment de la Llei de Publicitat Institucional del Consell el text aprovat del qual al maig de l'any passat especifica la prohibició per part de l'administració de contractar publicitat amb mitjans de comunicació que continguen anuncis de comerç sexual o de foment de la prostitució.

Així ho recorda Francisca Tormo, el qual pertany a l'Observatori del tràfic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx on s'encarrega dels tallers de prevenció en coordinació amb els ajuntaments. Segons confirma a aquest mitjà, l'anunci en 'Torreguía' ja ha sigut denunciat davant l'Observatori de Publicitat No Sexista de la Generalitat Valenciana, òrgan de caràcter consultiu que s'encarrega d'atendre les peticions de la ciutadania en relació als anuncis sexistes en els mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana.

Referent a això, Ciutadans ha demanat aquest dilluns “mecanismes de control” per a garantir el compliment de la llei. En un comunicat, la diputada autonòmica María Quiles ha denunciat que en 'Torreguía' s'anuncia tant la Diputació d'Alacant com el consistori de Torrevella. “La qual cosa està prohibida per la llei”, recorda la portaveu de l'àrea d'Igualtat de Cs en les Corts valencianes, en contindre “nombrosos anuncis de prostitució”.

Es dona la circumstància que la Diputació alacantina està governada des de divendres passat pel partit taronja, que ostenta una de les dues vicepresidentes, juntament amb el Partit Popular, formació que ostenta majoria absoluta a Torrevella.

“No es pot tolerar que l'administració incomplisca les lleis i destine recursos públics a publicitat en mitjans en els quals es fomenta la prostitució”, ha comentat Quiles, al mateix temps que ha considerat “inadmissible que es denigre d'aquesta manera a les dones”.

Per això, ha avançat “una acció conjunta” amb els dos diputats de Ciutadans en la Diputació d'Alacant i els regidors d'aquest partit a l'ajuntament de Torrevella “per a denunciar que totes dues institucions s'anuncien en la guia de serveis d'aquest municipi.

Etiquetas
stats